Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Запада в

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Запада в
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Русофобията на Запада е безпрецедентна


Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна Запада в " невиждана русофобия ".

" Официалната русофобия на Запад е невиждана, а нейният мащаб - странен ", сподели Лавров в своята тирада на 77-ата годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Той се аргументира, че западните сили " не се двоумят да разгласят желанието си освен да нанесат военно проваляне на Русия, само че и да я унищожат “, написа Българска телеграфна агенция.

Лавров иронизира осъждането от Запада на създаваните в украинските области под съветски надзор така наречен референдуми за присъединение към Русия и разкритикува изключително мощно Съединените щати.

" Като се разгласи за победител в Студената война, Вашингтон съвсем се издигна до Божи делегат на Земята, без никакви отговорности, само че със свещеното право да работи безнаказано където и когато и да било ", съобщи съветският външен министър.

Той упрекна Съединени американски щати, че се пробват да трансфорат целия свят в собствен „ заден двор “. Сергей Лавров отбрани " референдумите " в окупираните от Русия украински територии, като сподели, че локалните поданици си връщат „ земята, където техните предшественици са живеели в продължение на стотици години “.

Лавров акцентира, че огромният въпрос е дали ще има " един хегемон отпред ", визирайки Съединените щати. Съединени американски щати и техните съдружници, а не Русия, както твърди Западът, подкопават нападателно интернационалната система, представлявана от Организация на обединените нации, увери той.

Лавров упрекна Запада и за продоволствената и енергийната рецесия, която по думите му е зародила вследствие на „ безконтролните парични излъчвания в Съединени американски щати и Европейски Съюз по време на пандемията “ и на „ безотговорните дейности на Евросъюза на пазарите на въглеводороди “, а „ оповестената от Запада на Русия икономическа война “ единствено я е задълбочила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР