Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз, ...

Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини Европейския съюз,

Лавров: ЕС жертва интересите на своите граждани

Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна Европейския съюз, че жертва ползите на своите жители, с цел да угоди на Съединените щати.

Според Сергей Лавров Западът и най-много Съединените щати употребяват Украйна, с цел да запазят господстващото си състояние на световната политическа сцена:

" Украйна е инструмент за въздържане на мирното развиване на Руската федерация в подтекста на курса към увековечаване на еднополюсния ред ". 

По думите на Лавров Съединените щати дирижират процесите оттатък Океана и отслабват Европа, като освобождаватпазарите й за американските артикули, технологии и военна продукция.

" Евросъюзът дефинитивно губи признаците си на автономия и чинно се вписва в англосаксонските проекти за одобряване на еднополюсния международен ред, жертвайки качеството на живот на европейците и техните коренни ползи в сгода на Съединените щати ". 

Според Лавров Европейският съюз от ден на ден се слива с НАТО по въпросите на сигурността, а Алиансът от своя страна на все по-висок глас заявява световните си упоритости.

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg