Руският министър на външните работи Сергей Лавров направи коментар по

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров направи коментар по
Коментари Харесай

Лавров с отговор на разкритията за взривове във военни заводи у нас

Руският министър на външните работи Сергей Лавров направи коментар във връзка днешните разкрития на българската прокуратура от следствие за четири гърмежа във военни фабрики у нас. " Добре, че към момента не са ни обвинили за убийството на австрийския престолонаследник Франц Фердинанд през 1914 година “, съобщи Лавров на конференция в Москва

„ Що се отнася до изказванията на българската страна, че подозира съветски жители в организирането на някакви гърмежи в оръжейни фабрики или места, където се е съхранявала продукция на оръжейния търговец Гебрев от 2010 година, самата времева рамка от 10 години демонстрира, че или българската страна нищо не е знаела и внезапно е решила да надмине чехите, които се захванаха със събития от 2014 година и да огледа по-задълбочено в историческа ретроспектива, или от самото начало са знаели какво е ставало, само че не са го съобщавали заради някакви аргументи “, добави той.

Междувременно, от компанията на Емилиян Гебрев - " Емко ", представена в част от четирите случая на гърмежи, разказани на брифинг на държавното обвиняване през днешния ден излязоха с позиция, в която упрекнаха прокуратурата в опит да заблуди българската и интернационалната общност с погрешни обстоятелства по отношение на следствията на остарели гърмежи на хранилища с муниции в България.

От сдружението декларират, че в най-кратки срокове  ще се аргументират в детайли кои са „ намерено погрешните и заблуждаващи изказвания “.

За първия по време гърмеж, разследван от прокуратурата -  през 2011 година в склад на „ Емко “ в Ловнидол, се прецизира, че съхраняваните муниции са били превозени година по-рано от Чешката република.

Опровергава се, че гърмежът е бил предшестван от пожар - събитие, което съгласно представителя на основния прокурор Сийка Милева го свързвало с останалите три.

От " Емко " дефинират като " безспорна неистина " и изнесената информация, че боеприпасите са били предопределени за експорт, в това число и за Грузия, както и свързването на оръжейната компания с гърмежите във ВМЗ Сопот.

„ Тези неистини елементарно се откриват с налични документи ", означават от компанията на Емилиян Гебрев.

От " Емко " задават и въпроса " за какво прокуратурата сервира погрешни обстоятелства, какво е правила през годините по тези следствия, за какво още веднъж се пробва да си измие ръцете с „ Емко “, вместо да търси същинските аргументи и виновници за тези терористични актове " и накрая  - " не прикрива ли държавното обвиняване нещо, обвързвано с активността на съветските специфични служби в България? "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР