Руският милиардер и приближен на президента Владимир Путин Аркадий Ротенберг

...
Руският милиардер и приближен на президента Владимир Путин Аркадий Ротенберг
Коментари Харесай

Свързан с Путин олигарх отхвърля твърденията за пране на пари

Руският милиардер и доближен на президента Владимир Путин Аркадий Ротенберг отхвърли изказванията, че е употребявал банка Barclays за пране на пари и заобикаляне на глобите , оповестява " Франс прес ".

Информациите за " подозрителни транзакции, осъществени през основаната в Лондон банка Barclays от съветските предприемачи Аркадий и Борис Ротенберг, са нищо повече от нелепости ", разяснява техен представител пред съветското издание РБК.

Братята Аркадий и Борис Ротенберг са другари от детството и някогашни спаринг сътрудници по джудо на Путин .

Те забогатяват по време на възхода на Путин на власт, като печелят строителни контракти от държавното управление, изключително преди Зимната олимпиада в Сочи през 2014 година

Компаниите на Аркадий Ротенберг също по този начин построиха моста, свързващ Кримския полуостров, анексиран от Москва през 2014 година, с съветската континентална част.

Двамата бяха ударени през същата година със наказания, които всъщност не разрешават на западните банки да вършат бизнес с тях.
 Досиета FinCEN: HSBC забъркана в лъжливи схеми за милиони
Досиета FinCEN: HSBC забъркана в лъжливи схеми за милиони

Не за първи път банката е разследвана

Разследване, водено от 108 интернационалните медии от 88 разнообразни страни, твърди, че Ротенберг може да е употребявал Barclays за пране на пари и заобикаляне на глобите.

Разследването се основава на хиляди отчети за подозрителни действия, подадени до финансовата работа на Министерството на финансите на Съединени американски щати (FinCEN) от банки от целия свят.

Документите се отнасят до 2 трлн. $ в транзакции сред 1999 и 2017 година

Разследването също по този начин показва други съветски олигарси, близки до Кремъл, в това число Олег Дерипаска и Алишер Усманов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР