Руският космонавт Сергей Прокопиев пусна в социалните мрежи видеозапис, на

...
Руският космонавт Сергей Прокопиев пусна в социалните мрежи видеозапис, на
Коментари Харесай

Руски космонавт показа на света дупката в корпуса на МКС

Руският космонавт Сергей Прокопиев пусна в обществените мрежи видеозапис, на който се вижда дупчицата в корпуса на Международната галактическа станция (МКС), за която се появи и изказванието, че може да е породена съзнателно.
На видеото се вижда дребната запечатана дупка в стената на една съветска галактическа капсула " Союз ", прикочена към МКС.
" Както виждате, всичко е умерено на борда, ние живеем в мир и другарство, както постоянно ", споделя 43-годишният космонавт, който е на първата си галактическа задача.
Дупката беше открита на 30 август след теч на въздух от орбиталната галактическа станция, която сега е дом на астронавти от Русия, Съединени американски щати и Германия.
Ръководителят на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин провокира сензация предходната седмица, когато допусна, че дупката е била пробита съзнателно - или на Земята, или в космоса.
Руски народен представител, някогашен космонавт, сподели, че дупката може да бъде пробита от астронавт, който е душевен небалансиран.
Руската галактическа организация свика комисия за следствие на случая, която ще показа изводи в средата на септември.
Снимки на дупката не бяха публично оповестени, макар че НАСА за малко разгласява изображение във видеоклип, преди да го изтрие.
Прокопиев сподели видеозаписа, който направил, с цел да " разсее слуховете ".
Той разказва по какъв начин астронавтите откриват „ 2-милиметрова дупка, откъдето на открито излиза нашият въздух " и я покриват с три пласта уплътнител.
„ Моля, не се тормозете, ние сме добре “, сподели усмихнатият космонавт, твърдейки феновете, че модулът е " изцяло херметически затворен ".
„ Както виждате, елементарно можем да бъдем тук без шлемове и никой не запушва дупката с пръст, както пишат в медиите “.
Космическият транспортен съд " Союз " се употребява за транспорт на астронавти до и от МКС. Видеото на Прокопиев провокира най-различни мнения на неговата страница в обществената мрежа. Диана Апаликова написа: " Наистина се справяте добре. Да, хората се притесняваха прекомерно доста. "
Други се пошегуваха за случая, като Алексей Болкисев, който написа: " Следващия път пробвайте да пробивате дупки, когато сте трезви ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР