Руският командир на партизанската организация, която извърши нападение в руски

...
Руският командир на партизанската организация, която извърши нападение в руски
Коментари Харесай

Партизанската организация „Руски доброволчески корпус“ готви нови атаки

Руският пълководец на партизанската организация, която извърши нахлуване в съветски граничен район тази седмица, съобщи, че групата му скоро ще предприеме нови нахлувания на съветска територия. Това заяви организация Ройтерс.

Денис Капустин, пълководец на Руския доброволчески корпус (РДК), приказва пред кореспонденти от украинската страна на границата с Русия ден откакто Москва разгласи, че е отблъснала нападението против региона на Белгород.

Киев уточни, че офанзивата е осъществена от съветски жители, представяйки я като локална вътрешна битка. Две групировки, настоящи в Украйна – Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион „ Свобода на Русия “, поеха отговорност.

Руската войска твърди, че е разрушила екстремистите, които са направили офанзивата си с бронирани транспортни средства, и е изтласкала оживелите назад в Украйна.

Мисля, че ще ни видите още веднъж от тази страна. Не мога да разкрия идните неща, не мога даже да разкрия посоката. Границата е много дълга. И въпреки всичко още веднъж ще има място, където нещата ще станат горещи, съобщи Денис Капустин.

Той бе безапелационен, че оръжията, които Руският доброволчески корпус употребява, не са предоставени от Западните партьори на Украйна. Капустин акцентира, че западната военна техника е била хваната от Русия в борбата за Бахмут в Източна Украйна и че такава техника може да бъде закупена на черния пазар.

По думите му Украйна поддържа РДК единствено с информация, бензин, храна и медикаменти. Всяко решение, което вземаме. оттатък държавната граница, е наше лично решение. Очевидно можем да помолим нашите украински приятели, другари за тяхната помощ при планирането, добави той.

Руският доброволчески корпус твърди, че е формиран от руснаци, воюващи за Украйна и против съветския президент Владимир Путин. Бъдещите ни проекти са нови територии на Руската федерация, в които сигурно ще влезем, сподели още Капустин.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР