Руският журналист Николай Андрущенко, известен като противник на Владимир Путин,

...
Руският журналист Николай Андрущенко, известен като противник на Владимир Путин,
Коментари Харесай

Пореден критик на Путин загина при неизяснени обстоятелства

Руският публицист Николай Андрущенко, прочут като съперник на Владимир Путин, почина след нечовечен побой, съобщи Дойче веле.

73-годишният Андрущенко, който работеше за вестник " Новий Петербург ", беше признат на 9 март в Мариинската болница в Санкт Петербург с тежка черепно-мозъчна контузия. Съобщава се, че след няколко седмици в кома той е умрял на 16 април, без да пристигна в схващане.

Засега няма изясненост по нападението срещу него.

Изданието " Spiegel Online "  сравни гибелта му убийствата журналистката Анна Политковска и опозиционера Борис Немцов.

Името на Андрущенко се свързва с няколко антикорупционни следствия.

В изявление за Дойче веле основният редактор на " Новий Петербург " Денис Усов затсъпи тезата, че случаят, довел до гибелта на Андрущенко, е свързан с професионалната му активност. По думите му, журналистът постоянно е разгласил " доста остри и съществени текстове във връзка с съответни ръководители на града или съответни чиновници не силовите ведомства ".

" Затова той, несъмнено, имаше доста врагове в тези ведомства ", разяснява Усов.

Припомняме, през предходната седмица загина друг съветски публицист - Максим Бородин от организация " Нов ден ", който излезе с разкрития съветски наемници от частната войска " Вагнер " в Сирия. Официалната версия гласи, че гибелта е настъпила при " рухване от петия етаж ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР