Руският имунолог Иля Кукин в интервю за Вечерняя Москва“ призова

...
Руският имунолог Иля Кукин в интервю за Вечерняя Москва“ призова
Коментари Харесай

Каква е най-голямата грешка на преболедувалите COVID-19?

Руският имунолог Иля Кукин в изявление за „ Вечерняя Москва “ прикани руснаците да отсрочат интензивните спортни тренировки, откакто са се възстановили от ковид на зараза.

Според него една от най-големите неточности е стремежът да си върнат физическите и подготвителни индикатори, които са имали преди болестта. В резултат на това доста фенове на спорта претрупват телата си и това може да докара до тежки положения и да аргументи хронични болести.

" Това е извънредно рисково и недопустимо. След вируса вашият имунитет към момента е слаб, тялото ви към момента не е в положение да одобри такива натоварвания “, изясни Иля Кукин. „ Да, доста след заболяване желаят още веднъж да почувстват този състезателен подтик и, несъмнено, стартират да вършат всички старания да покажат същите резултати. които са имали преди инфекцията. Това е една от най-дълбоките неточности ", сподели Кукин.

Имунологът разясни, че по време на заболяването здравите кафези употребяват нараснало количество сила, заради което при тежки физически натоварвания тялото може да няма задоволително енергийни запаси.

" По време на възпалителната реакция се образуват специфични субстанции, които се пробват с всички вероятни сили да изолират процеса. Това се демонстрира с оток на тъканите, да вземем за пример може да не забележите, само че носът ви ще диша по-зле. Всичко това са просто предразполагащи фактори за следвирусни затруднения “, означи лекарят, представен от DarikNews.

Кукин посъветва преболедувалите да не натоварват прекалено тялото незабавно след инфекцията, а да доближат пика на физическа интензивност последователно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР