Руският гигант за добив на диаманти Alrosa PJSC пуска на

...
Руският гигант за добив на диаманти Alrosa PJSC пуска на
Коментари Харесай

Диамант с размерите на топка за тенис на маса отива на търг. Началната цена е над $2 милиона

Руският колос за рандеман на диаманти Alrosa PJSC пуска на търг един от най-големите си скъпоценни камъни в миг, когато възобновяване на промишлеността набира скорост, предава Bloomberg.

242-каратовият елмаз, чиито размери за като проблизителните размерите на топка за тенис на маса, ще може да бъде забелязан в комерсиалния офис на компанията в Дубай в интервала от 14 - 21 март. Резултатът от търга ще бъде разгласен на 22 март. Началната цена е малко над 2 милиона $.

" Търгът е изключително значим, имайки поради, че преди година цялата ни промишленост бе изправена пред най-трудния интервал в историята си ", споделя мениджърът по продажбите в компанията Евгений Агуреев. Това ще е 100-ният интернационален търг на компанията.

Цените на диамантите се намалиха доста през 2020 година на фона на пандемията от ковид, която докара до съвсем цялостен застой на бранша през първата половина на годината.

Диамантът, който е най-големият от скъпоценните камъни, които Alrosa добива от 2000 година, е открит в находището Нурбинская в Русия преди повече от десетилетие. Компанията възнамерява да продаде и два скъпоценни камъка от 190,7 карата и 136,2 карата, както и други по-малки камъни на търга.

Засега най-големите диаманти в света са откривани в Африка - а точно 3 106-каратовия Кулинан, открит покрай Претория, Южна Африка през 1905 година Има и някои огромни находки, в това число 1 109-каратов камък, открит в Ботсвана в 2015 година и 910-каратов елмаз, придобит от Gem Diamonds в планинското африканско кралство Лесото преди три години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР