Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) и властите на бразилския

...
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) и властите на бразилския
Коментари Харесай

Руската ваксина срещу коронавируса ще се произвежда в Бразилия

Руският фонд за директни вложения (РФДИ) и управляващите на бразилския щат Парана подписаха съглашение за съдействие в производството на съветската ваксина „ Спутник V “. Това е станало откакто съветският президент Владимир Путин разгласи регистрацията на първата коронавирусна ваксина в света, написа съветският вестник “Независимия газета “.
Документът не е обвързващ, само че демонстрира желанията на страните да работят дружно. Бразилските управляващи също имат съглашения за развиване на ваксини с фармацевтични компании в Швеция и Китай.
Губернаторът на щата Карлос Маса Ратиньо съобщи на конференция, че отговорността за изследователската работа по съветската ваксина е на Паранския софтуерен институт (Tecpar). Тази научна организация ще получи протоколите на първите две етапи на тестванията, извършени в Русия. Планира се производството на имунизацията да бъде стартирано до април 2021 година, само че закупуването на лекарството е допустимо още по-рано.
Извънредният и пълномощен дипломат на Руската федерация в Бразилия Сергей Акопов съобщи, че задачата на съглашението е „ взаимопомощ в създаването, тестването и производството на имунизацията “.
Критиците показват, че е желателно имунизацията да се тества на колкото се може повече хора, с цел да се понижи вероятността от опасности, което се възнамерява да се извърши в третата фаза на проучването, която към момента не е извършена. По-специално, Световната здравна организация (СЗО) и лекарите в Русия да организира спомагателни проби преди регистрацията. В Москва обаче на 11 август те оповестиха, че имунизацията е минала всички нужни проби и всичко належащо да се подсигурява сигурността на нейната приложимост е направено.
Руската ваксина против COVID-19 тревожи експертите
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР