Руският диктатор Йосиф Сталин е най-забележителният човек на всички времена

...
Руският диктатор Йосиф Сталин е най-забележителният човек на всички времена
Коментари Харесай

Сталин изпревари Путин и Пушкин в руска класация на най-великите личности

Руският деспот Йосиф Сталин е най-забележителният човек на всички времена и нации, сочи изследване на социологическата организация " Левада-център ", представено от " Интерфакс " и РБК.

Според данните на изследването 38 на 100 от респондентите избрали Сталин, а президентът Владимир Путин и поетът Александър Пушкин били посочени от по 34% от участниците в допитването. Това е първият случай, при който Путин попада в " челната тройка " на обичайното допитване.

Руснаците също по този начин слагат в първите двайсет едвам три персони, които не са от Русия или Съветския съюз - това са Наполеон (9%) и учените Алберт Айнщайн и Исак Нютон с по едвам 7%. Тримата са надлежно на 14-о, 16-о и 19-о място.

" Левада-център " не е лимитирал броя на отговорите, които руснаците могат да дават, и по тази причина сумата им надвишава 100%. Допитването е направено сред 7 и 10 април измежду 1600 души.

Владимир Ленин е определен от 32% от руснаците, а цар Петър I - от 29 на 100. В " първите 10 " са още първият космонавт Юрий Гагарин (20%), писателят Лев Толстой (12%), руският военачалник Георгий Жуков (също 12%), императрица Екатерина II и поетът Михаил Лермонтов (по 11%).

И в изследването отпреди 5 години, отдадено на същата тематика, респоднентите сложиха Сталин (с 42 на сто), само че тогава Ленин и Петър I бяха втори и трети, следвани от Пушкин, а Путин беше едвам на пето място.

След оповестено предходната седмица изследване, което анализираше отношението на руснаците към сталинисткия режим във времето на Втората международна война, от " Левада " обявиха за РБК, че " в случай че деветдесетте години минаха под знака на разкритията за закононарушенията на сталинизма, през 2000 година такива рецензии понижиха ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР