Руският държавен телевизионен канал RT-France (Russia Today) обяви своето закриване.

...
Руският държавен телевизионен канал RT-France (Russia Today) обяви своето закриване.
Коментари Харесай

Телевизия Russia Today спира работа във Франция

Руският държавен ефирен канал RT-France (Russia Today) разгласи своето закриване. Това заяви ТАСС, като се базира на основния редактор на програмата Ксения Федорова. Причината за закриването е блокирането на банковите сметки от страна на френското държавно управление. „ Сметките на телевизионния канал са замразени по искане на Генералната дирекция на финансите към Министерството на стопанската система и финансите на Франция. Нашият канал към този момент не може да продължи да работи ", написа Федорова в Туитър.

В прессъобщение на уеб страницата на RT-France се споделя, че 123 чиновници на малкия екран, от които 77 публицисти, ще изгубят работата си и „ рискуват да не получат заплатата си за януари “.

На 19 януари вестник Le Monde заяви, че банковите сметки на RT- France са блокирани. Тогава съветското външно министерство съобщи пред ТАСС, че тези дейности " ще доведат до ответни ограничения против френските медии в Русия ".

Запитано от Франс прес, френското министерство на стопанската система посочи, че активите на малкия екран са замразени в границите на използването на последните европейски наказания, а не по самодейност на френската страна, добавя Българска телеграфна агенция.Обвинениче съставляват кремълски инструмент за дезинформация, медиите Спутник и RT получиха възбрана да излъчват в Европейски Съюз от 2 март – и посредством ефирен сигнал, и посредством интернет. До момента RT-France продължава да създава и популяризира излъчвания, налични макар възбраната посредством частна виртуална мрежа – Ви Пи Ен. След като Германия забрани RT в края на 2021 година, Франция остана единствената членка на Европейски Съюз, където работеше филиал на тази медия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР