Руският държавен регулатор Роскомнадзор обезумя в усилията си да изпълни

...
Руският държавен регулатор Роскомнадзор обезумя в усилията си да изпълни
Коментари Харесай

В опитите за блокиране на Telegram бе нарушена работата на стотици хиляди руски сайтове

Руският държавен регулатор Роскомнадзор обезумя в напъните си да извърши разпореждането на Московския съд и да блокира работата на предпазения месинджър Telegram.
Информацията от формалния указател на неразрешените интернет запаси се вижда, че през последното денонощие там е добавена информация за над 16 милиона IP адреса , доста от които принадлежат на Гугъл и Amazon. Упоритото блокиране на IP адресите докара до съществени нарушавания в работата на стотици хиляди уеб страници на територията на Русия.

Донякъде комично е, че от тези дейности престана да работи формалният уебсайт на Роскомнадзор, който или дава известие за неточност, или въобще не се отваря. Нещата се задълбочиха дотолкоз, че се наруши работата на Viber и на съветската обществена мрежа Однокласники. И още, в останалите съветски уеб сайтове не се зареждат част от блоковете, които идват от сървърите на Гугъл и Яндекс.



Роскомнадзор отхвърля неговите дейности да са довели до този резултат. Но другите специалисти смятат, че няма по какъв начин да е инцидентно съвпадане началото на блокирането на толкоз голям масив IP адреси и нарушаването на работата на над половината съветски уеб страници.

Все още доста уеб сайтове на територията на Русия не се отварят или не работят правилно и всички се питат, кой ще заплати големите загуби, които се натрупат на техните притежатели.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР