Руските законодатели одобриха за първи път два законопроекта, които ще

...
Руските законодатели одобриха за първи път два законопроекта, които ще
Коментари Харесай

Руският парламент прие на първо четене мерки за икономиката на военни обороти

Руските законодатели утвърдиха за първи път два законопроекта, които ще упълномощят държавното управление да задължи предприятията да доставят военни артикули и техните чиновници да работят изключително, с цел да поддържат нашествието на Русия в Украйна, осведоми организация Ройтерс.

Вицепремиерът Юрий Борисов съобщи пред Народното събрание, че дейностите са подбудени от нуждата да се поддържа армията в миг, когато стопанската система на Русия беше под " грамаден санкционен напън " от Запада, повече от четири месеца по-късно, което той назовава специфична военна интервенция в Украйна.

" Натоварването върху отбранителната промишленост се усили доста. За да се подсигуряват доставките на оръжие и муниции, е належащо да се усъвършенства работата на военно-промишления комплекс и предприятията, които са част от кооперационните вериги ", сподели той.

Един от законопроектите, утвърден на първо четене от Държавната дума, долната камара на Народното събрание, гласи, че страната може да постанова " специфични стопански ограничения " по време на военни интервенции, като изисква компаниите да доставят артикули и услуги на военните по искане на съветското държавно управление.

В обяснителна записка, приложена към законопроекта, се споделя, че военните се нуждаят от нови материали и ремонт на оръжия, с цел да продължат своята акция в Украйна.

" Необходимостта от бързо осъществяване на тези условия, изключително в подтекста на глобите против Русия и съветски юридически лица, ще изисква от нас краткотрайно да съсредоточим напъните си върху избрани браншове на стопанската система и да организираме доставката на запаси посредством държавни поръчки за защита, ", се споделя в бележката.

Вторият законопроект, също признат на първо четене, планува промени в кодекса на труда, които д ават право на държавното управление да контролира работното време и да дефинира почивни дни в дадени компании.

Това значи, че държавното управление може да принуди чиновниците на предприятията, доставящи артикули на военните, да работят през нощта, през уикендите и празниците и без годишен отпуск.

И двата законопроекта бяха импортирани в Държавната дума от съветското държавно управление. Те към момента би трябвало да преминат второ и трето четене, да бъдат прегледани от горната камара на Народното събрание и да бъдат подписани от президента Владимир Путин, с цел да станат закон.
 Проектозакон в Русия планува бизнесът да мине на военни обороти
Проектозакон в Русия планува бизнесът да мине на военни обороти

Нито едно дружество няма право да отказва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР