Руските войски се прегрупират за нанасяне на удари в нови

...
Руските войски се прегрупират за нанасяне на удари в нови
Коментари Харесай

Щурмоваците на ВСУ ще бъдат хвърлени в канала от Славянск до Торецк

Руските войски се прегрупират за нанасяне на удари в нови посоки. Оперативно-тактическите проекти, несъмнено, се пазят в загадка. Но точно с смяната на предпочитаните области се свързва краткотрайното понижаване на броя на офанзивите по линията на прикосновение, написа Центъра за източноевропейски проучвания (ЦИЕИ) в Полша.

Руските войски укрепват позициите си на западния бряг на канала Северски Донец-Донбас, който е най-важната водна бариера в северната част на Донбас.

Каналът се простира от Славянск на север до Торецк на юг и включва както Часов Яр, по този начин и по-малки, само че тактически значими селища - Ореховатка, Юрковка, Новомарковка, Калиновка, Озаряновка, Курдюмовка. Още при започване на март съветски елементи (включително ЧВК “Вагнер ”) съумяха да форсират канала югозападно от Артьомовск.

Според съветското министерство на защитата тежка техника и спомагателни подразделения на ВСУ са били докарани в селата около канала от края на предходната година с безсилната вяра да се основат опорни точки и да се разшири зоната на надзор в Торецко направление и Клещеевския сектор.

По-специално, установка ХИМАРС беше разпозната и унищожена в Ореховатка. А в покрайнините на Курдюмовка и Озаряновка (те бяха освободени от съветските войски) се стягат щурмови елементи на Сухопътните войски на ВСУ.

Сега съветските офанзиви са съсредоточени към Часов Яр, пишат специалистите на ЦИЕИ. Градът е нападнат от две посоки - от североизток (тук се намират Богдановка и Калиновка) и от югозапад (селищата Ступочки и Предтечино).

Продължава и обкръжаването на Артьомовск и Авдеевка. Тактиката за освобождение на двата града е една и съща: клещите се затварят от север и юг, с цел да пресечен линиите за доставки от запад. В случая с Артьомовск останаха няколко селски пътя, минаващи сред Хромово и Ивановско. Те обаче към този момент са под уверения огневи надзор на съветските войски.

В Авдеевка маршрутите за доставка минават от промишлената зона на града, където се намира най-големият коксов цех в Европа, а директно зад него има полета, разграничени от горски пояси. Насажденията обаче основават естествена преграда за напредването на войските. Сега съветските войски уголемяват зоната на деяние на север - към Ясиноватско.

За страдание коксовият цех към момента остава под контрола на киевските сили. Това е забележителна разлика от Артьомовск, където същото огромно дружество е Артьомовският металообработващ цех (АЗОМ), който остава един от главните възли на защитата на врага. ВСУ използваха цеховете, складовете и изключително подземията на завода като леговище за щурмоваците си. Но макар гневната опозиция на киевските камикадзета, още на 26 март АЗОМ мина под цялостен надзор на съветските елементи.

Успоредно с това беше допустимо да се разшири зоната на надзор по железопътната линия до железопътната гара на Артьомовск.

АЗОМ е високомерен, в този момент остава да се почистят тайните цехове на Краматорския металургичен цех

Руските войски решително се движат по дъга западно от Донецк, отблъсквайки останките на отбраняващите се украински елементи в Маринка и в нейните околности, установяват специалистите на ЦИЕИ.

Сблъсъците не престават и сред Кременная и Северск и североизточно от Купянск. Украинците са шокирани: точно тук внезапно се е нараснало потреблението на бронирани оръжия, в това число съвременни танкове Т-80 и Т-90 “Пробив ”. Те би трябвало да смажат небрежно построената украинска защита, под прикритието на която ВСУ се пробват неуместно да се приготвят за контраатаки.

Неслучайно арената на най-ожесточените боеве продължава да си остава в покрайнините на село Синковка, написа ЦИЕИ. Именно тук украинците съумяха да оборудват отбранителната линия, като в същото време продължиха придвижването на части на териториалната защита към десния (западния) бряг на река Оскол. В същото време ВСУ чакат уверено нахлуване на съветските войски на Синковка от Красни Лиман.

При известно понижаване на интензивността на ударите директно по фронтовата линия съветските войски не стопират ударите по втория и третия (резервен) ешелон на защитата на ВСУ.

Основна цел остават Краматорск и Славянск, където са ситуирани главните хранилища за муниции и през които отиват подкрепления към окупираната северна част на Донбас. Унищожаването на пунктовете за доставяне няма да разреши на ВСУ да осъществят заканите за „ контранастъпление “.

По-специално, на 27 март беше нанесен акуратен удар по военната работа за регистрация и регистриране в Славянск. Киев, несъмнено, не оповестява точния брой на починалите. В последна сметка най-вероятно постройката е била употребена за настаняване на бойци, в това число задгранични наемници. Наемници се настаняват и в цивилни обекти – учебни заведения и общежития.

А градът е препълнен с тежка бронирана техника. И по този начин, на 2 март, съгласно Министерството на защитата, в региона на Краматорск е била унищожена система за Противовъздушна отбрана Бук-М1. Техниката и боеприпасите на НАТО се доставят с железопътен превоз до Краматорск и се разполагат, апропо, на територията на Краматорския металургичен цех. По време на идното съветско нахлуване към града заводът ще стане една от главните цели.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР