Руските войски се изтеглят от околностите на втория по големина

...
Руските войски се изтеглят от околностите на втория по големина
Коментари Харесай

Киев: Спечелихме битката за Харков, руските войски се изтеглят

Руските войски се изтеглят от покрайнините на втория по величина град в Украйна, откакто го бомбардираха в продължение на седмици, оповестиха през днешния ден украинските военни, осведоми Асошиейтед прес.

Генералният щаб на Украйна съобщи, че руснаците се изтеглят от североизточния град Харков и се концентрират върху защитата на маршрутите за доставяне, като в същото време нанасят минометни, артилерийски и въздушни удари в Донецка област за " привършване на украинските сили и разрушение на укрепленията ".

Министърът на защитата Олексий Резников съобщи, че Украйна " навлиза в нова - дълготрайна - фаза на войната ".

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинците вършат " оптимално вероятното ", с цел да прогонят нашествениците, и че изходът от войната ще зависи от поддръжката на Европа и други съдружници.

" Никой през днешния ден не може да планува какъв брой дълго ще продължи тази война ", сподели Зеленски във вечерното си видеообръщение късно през вчерашния ден.

Харков, който се намира близо до съветската граница и единствено на 80 км югозападно от съветския град Белгород, е бил подложен на натоварен обстрел в продължение на седмици. Този най-вече рускоезичен град с предвоенно население от 1,4 млн. души беше основна съветска военна цел при започване на войната, когато Москва се надяваше да превземе и задържи огромни украински градове.

" Изглежда, че Украйна е спечелила борбата за Харков ", съобщи Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн.

" Украинските сили попречиха на съветските войски да обкръжат, да не приказваме да завладяват Харков, а по-късно ги прогониха от покрайнините на града, както направиха с съветските сили, които се опитваха да завладяват Киев''.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР