Руските войски са нанесли 2154 ракетни удара по Украйна от

...
Руските войски са нанесли 2154 ракетни удара по Украйна от
Коментари Харесай

Зеленски: Над 2100 ракетни удара е нанесла Русия в Украйна

Руските войски са нанесли 2154 ракетни удара по Украйна от началото на съветската инвазия, в това число 25 ракетни удара по град Одеса на 8-9 май 2022 година

Това съобщи президентът Володимир Зеленски по време на речта си в Народното събрание на Малта, съобщи " Укринформ ".

" Само помислете за този ужасяващ брой: 2154 съветски ракети удариха нашите градове и общности за малко повече от два месеца. Регистрирани са 2770 навлизания на противников самолети в нашето небе. Руските бомбардировки над Украйна не стопират нито ден, нито нощ. За два дни, на 8 и 9 май, когато европейците уважиха паметта на жертвите от Втората международна война и честваха Деня на Европа, съветската войска изстреля 25 ракети, ориентирани единствено към Одеса и Одеската област. Всичките 25 ракети са били ориентирани към цивилни обекти ", сподели Зеленски.

Използваме всички вероятни дипломатически принадлежности, с цел да организираме спасяването им, заявява президентът за намиращите се в завода

По думите му, през вчерашния ден, когато ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел посети топлия украински град Одеса и се срещна с министър-председателя на Украйна Денис Шмигал, той беше заставен да слезе в бомбоубежището поради ракетните удари на Русия.

Според президента на Украйна, управляващите в Русия съзнателно нанасят въздушни удари по цивилни обекти, тъй като знаят, че там няма военни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР