Руските войски превъзхождат украинските сили по запаси в боеприпаси 40

...
Руските войски превъзхождат украинските сили по запаси в боеприпаси 40
Коментари Харесай

The Independent: Русия превъзхожда десетки пъти Украйна като оръжия

Руските войски превъзхождат украинските сили по ресурси в муниции 40 пъти, а като артилерийска огнева мощност - 20 пъти.

Това сочат данни на западното разузнаване, заяви The Independent.

По данни на разузнаването, украинските войски търпят обилни загуби, защото руснаците ги превъзхождат в съответствие 20:1 - в артилерията и 40:1 с муниции. Новите данни рисуват мрачна картина на спора. Отбелязва се, че не е допустимо да се завоюва войната, в случай че има доста по-малко муниции.

В доклада, с който The Independent разполага, за първи път се приказва за безпокойствие във връзка дезертиране на украински бойци. Посоча се и, че украинските сили са лимитирани в радиуса си на деяние - 15,5 благи, а врагът може да нанася удари на 12 пъти по-голямо разстояние.

Боевете в източната част на Украйна имат " съществено деморализиращо въздействие на украинските сили, а по този начин също и изцяло действителен веществен резултат. Броят на дезертьорите нараства с всяка седмица ", написа в документа. В същото време позицията на Киев отслабва поради растящото неравноправие в броя пандизчии.

В доклада на разузнаването се споделя: " руснаците упорстват за замяна на пленници един по един. Това значи, че 4500 украински пандизчии се намират в съветските затвори, до момента в който не бъде подписано спокойно съглашение.

Москва евентуално употребява това като инструмент за вътрешна дестабилизация на Украйна, в случай че няма обществена отбрана на фамилиите и ясна връзка. "

Отчетът удостоверява и растеж на загубите на украинците поради съветската огнева мощност.

Тактическата обстановка на Източния фронт е следната - украинската страна съвсем напълно е изчерпала запасите от ракети вид " Смерч " и " Ураган ", което позволяваше дейно да се сдържа настъплението на съветските войски в първите месеци на войната на дистанции от 37 до 50 благи.

В момента оптималният обхват на огъня на въоръжените сили на Украйна е 15,5 благи.

В същото време Русия нанася удари на разстояние от 186 благи с тактически балистични ракети " Искандер " (43-50 мили) и употребява " Смерч " и " Точка-У ", от (25 до 37 мили), както и " Ураган ".

Това основава обстановка на безусловно неравноправие на бойното поле без да се регистрира пълнaта доминaция на съветската авиация, която понякога е нарушавана с потреблението на " Стингър " (американска портативна /но не само/ ракетна система за изстрелване на ракети " земя-въздух " ) и грешките на съветските водачи.

От разузнаването предизвестяват, че руснаците осъзнават, че е било изпратено малко количество западно оръжие, а доставката му на бойните позиции става постепенно.

" Руснаците се пробват да оползотворят преимуществото си във времето, което имат, употребявайки артилерията, с цел да се опитат да пробият украинската защита на Донбас ", написа в доклада.

Отбелязва се, че противотанковите системи Javelin и NLAW, доставени от Съединени американски щати и Англия са били ефикасни в сраженията към Киев и Харков и остават такива и в Донбас.

Ударните дронове Switchblade също са нанесли обилни вреди на руснаците. На този декор, в Twitter към този момент има язвителни мнения към немския канцлер Олаф Шолц поради обещаните от него за Украйна 4 Mars II ракетни системи за залпов огън.

След обещанието, съгласно украинския информативен канал " Трруха " германците прецизирали, че може да минат няколко месеца (до зимата), до момента в който ги доставят, тъй като трябвало да препрограмират софтуера им, с цел да стрелят (работят) с американски и английски муниции.

Съответно, в Twitter се появиха фотоси по какъв начин в действителност тази система може да стреля със съответните муниции. А обещаните 12 Противовъздушна отбрана системи IRIS-T също няма да дойдат в Украйна месеци наред, тъй като това е доставка, планувана за Египет и платена от тях т.е. Кайро би трябвало да се съгласи тези установки да отидат за Украйна и да изчака производството на други.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР