Руските войски извършват кражба за десетки милиони долари в пристанището

...
Руските войски извършват кражба за десетки милиони долари в пристанището
Коментари Харесай

Русия краде метал на стойност 170 милиона долара от Мариупол

Руските войски правят кражба за десетки милиони долари в пристанището на Мариупол. В събота съветски транспортен съд дойде, с цел да натовари 2 700 тона метал, преди да се насочи назад към Ростов на Дон, заяви ТАСС.

Комисарят по човешките права в Украйна Людмила Денисова разгласи, че агресорите са почнали възобновяване на железопътните линии сред града и Волноваха, с цел да могат по-бързо и комфортно да извозят и останалото количесто. А то не е малко:

" Преди войната там имаше 200 000 тона метал и излято желязо - те костват 170 милиона $. Руснаците крадат всичко това сега, " добави Денисова.

" Мариупол беше цветето на Азовско море. Около 440 хиляди души живееха в пристанищния град. Много история, доста изкуство и бизнес можеха да бъдат открити тук. Особено в стоманодобивния комплекс " Азовстал " - най-големият в Европа. Преди руснаците да дойдат и да бомбардират града безпощадно. Повече от 90% от всичко е унищожено, " споделя още тя.

Това не е първият случай на всеобщи и проведени грабежи от страна на съветската войска. Освен на ресурсите, руснаците протягат ръка и на непокътнатата техника на украинска територия.

В края на април и началото на май стана известно, че са от Мелитопол, само че след това се оказа, че няма да могат да употребяват новите си придобивки, защото те са блокирани отдалечено от действителните им притежатели.

В края на май първият заместник-министър на аграрната политика и храните на Украйна Тарас Висоцки заяви, че близо половин милион тона зърно са били изнесени нелегално от съветските бойци. Според неговата информация Москва се е пробвала да продаде реколтата на Египет и Ливан, само че нито една от двете страни не се е съгласила на договорка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР