Руските военнослужещи в състава на съвместната регионална група войски (РГВ)

...
Руските военнослужещи в състава на съвместната регионална група войски (РГВ)
Коментари Харесай

Минск: Близо 9000 руски военни ще бъдат разположени в Беларус

Руските военнослужещи в състава на взаимната районна група войски (РГВ) в Беларус ще са малко под 9000, заяви през днешния ден началникът на департамента по интернационално военно съдействие в министерството на защитата в Минск Валерий Ревенко, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Първите ешелони с съветски военнослужещи, влизащи в състава на РГВ, започнаха да идват в Беларус. Предислокацията ще отнеме няколко дни. Общият брой ще е малко под 9000 души, написа Ревенко в „ Туитър “.

РГВ на Съюзната страна е извънредно защитителен план, уточни още Ревенко.

Заместник-началникът на генералния щаб на беларуските въоръжени сили Виктор Тумар сподели, че в основата на РГВ ще са беларуски подразделения „ съгласно състава в спокойно време “, както и обособени съветски формирования.

Днес в Беларус от Русия започнаха да идват военнослужещи от авиационния съставен елемент от РГВ, заяви пресслужбата на беларуското военно ведомство в „ Телеграм “.

Ройтерс напомня, че президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели тази седмица, че беларуски войски ще бъдат ситуирани дружно с съветски сили покрай границата с Украйна поради, по думите му, украински и западни закани.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР