Руските военни са задържали бившия кмет на окупирания град Херсон

...
Руските военни са задържали бившия кмет на окупирания град Херсон
Коментари Харесай

Сваленият кмет на Херсон е арестуван от окупаторите -

Руските военни са задържали някогашния кмет на окупирания град Херсон Игор Колихаев , заяви ДПА.

Арестът на Колихаев е бил доказан от зам.-ръководителя на проруската военна администрация на Херсон Кирил Стремусов пред РИА Новости. Причината за ареста съгласно Стремусов е, че Колихаев намерено призовавал чиновниците на градската администрация да саботират и да подценяват напътствията на новата администрация.

Колихаев, който беше определен за кмет на Херсон, остана в града след съветската окупация, само че отхвърли да сътрудничи на съветските сили, показва ДПА. Стремусов съобщи, че Колихаев е „ воин от нацисткото обграждане “ и е съдействал доста за нанасяне на щета на „ денацификацията “ на Украйна.

Според помощничката му Галина Ляшевска Колихаев е бил арестуван от Националната армия и вътрешното разузнаване на Русия ФСБ след среща с други някогашни членове на градския съвет. Тя дефинира задържането му като похищение. Бившият кмет отишъл в едно от локалните институции, където не престават да работят останалите в града чиновници на локалните управляващи.

" Веднага откакто излезе от колата, го задържаха въоръжени хора от Руската армия и по-скоро от ФСБ. Те иззеха твърди дискове от компютри, отвориха всички сейфове, търсеха документи. През това време държаха Колихаев с белезници под въоръжена защита в различен кабинет ", споделя Ляшевска.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР