Руските военни превръщат превзетата от тях Запорожска АЕЦ във военно

...
Руските военни превръщат превзетата от тях Запорожска АЕЦ във военно
Коментари Харесай

ISW: Руските военни превръщат превзетата от тях Запорожска АЕЦ във военно укрепление

Руските военни трансформират превзетата от тях Запорожска АЕЦ във военно барикада, се споделя в последния отчет на Института за проучване на войната (ISW).

На видео, снимано с дрон от Bellingcat, се вижда, по какъв начин съветска военна техника се придвижва по територията на станцията и влиза в постройката на първия от шестте реактора Руските сили са изкопали траншеи към АЕЦ и, евентуално, са оборудвали огневи позиции.

От началото на юли съветските войски неведнъж обстрелват най-близкия град Никопол от позиции, които се намират вътре или наоколо до централата.

" ISW продължава да счита, че съветските сили употребяват опасността от нуклеарна злополука, с цел да отслабят решимостта на Запада да оказва военна помощ на украинските въоръжени сили ", се споделя в текста.

От ISW оповестяват, че информацията за проектите на съветското командване да унищожи запорожската АЕЦ е лъжлива и отвлича от казуса за използването та АЕЦ като военно барикада.

Няколко организации разгласиха скрийншот от съветската обществена мрежа " ВКонтакте ", на които се " цитират " думите на съветския командващ окупационния гарнизон генерал-майор Валерий Василиев, че станцията е минирана и ще бъде " или съветска земя, или изпепелена пустиня ".

От съветското МО означават, че в съответния миг Василиев се е намирал в Узбекистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР