Руските власти замразиха днес множество банкови сметки, свързани с опозиционния

...
Руските власти замразиха днес множество банкови сметки, свързани с опозиционния
Коментари Харесай

Москва блокира банкови сметки, свързани с опозиционера Навални

Руските управляващи замразиха през днешния ден голям брой банкови сметки, свързани с опозиционния политик Алексей Навални, при следствие за пране на пари, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на неговата говорителка и Следствения комитет на Русия.

Сред блокираните активи има банкови сметки, свързани с учредения от Навални " Фонд за битка с корупцията ", сметки на негови съдружници и на щаба му.

Съдът блокира сметки на организациите " Фонд за битка с корупцията " и " Защита на правата на жителите ", а също над 100 сметки на физически и юридически лица, сподели Следственият комитет.

Решението беше взето, откакто предходната седмица стартира наказателно следствие за хипотетично пране на пари на стойност 1 милиард рубли (15,31 милиона долара) от фондацията на Навални, осведоми Българска телеграфна агенция.

Опозиционерът и неговите съдружници споделят, че фондацията, разгласила голям брой неуместни следствия против държавни чиновници, е транспарантно финансирана от обществени дарения.

В момента Навални е в ареста за нарушение на законодателството за осъществяване на демонстрации, откакто призоваваше хората да стачкуват в Москва поради изключването на опозиционни претенденти от присъединяване в локалните избори идващия месец.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР