Руските власти в контролираните от тях части на Херсонска, Запорожка,

...
Руските власти в контролираните от тях части на Херсонска, Запорожка,
Коментари Харесай

ISW: Русия опитва да анексира украински територии със спорни референдуми

Руските управляващи в следените от тях елементи на Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области на Украйна завършиха своите референдуми за анексиране и обявиха, че съгласно резултатите досега, сред 87 и 99% утвърждение от жителите на Украйна.

Това в ежедневната си сводка за войната в Украйна Институтът за наблюдаване на войната (ISW).

Според нея, съветските публични лица авансово  са определили и фалшифицирали рейтингите на утвърждение и хипотетичните проценти на изборно присъединяване за подправените референдуми, до момента в който са принуждавали украинските цивилни в окупираните територии да гласоподават перформативно за съветската анексия.
 Над 85% от гласувалите на референдуми в Украйна
Над 85% от гласувалите на референдуми в Украйна " за " анексия от Русия

Но Киев няма да признае резултатите

Руският президент Владимир Путин евентуално ще разгласи съветската анексия на окупирана украинска територия на 30 септември. Приключването на референдумите бележи последната причина за съветския президент Владимир Путин да разгласи съветската анексия на окупирана украинска територия.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви, че Путин евентуално ще направи декларацията преди или по време на послание към двете камари на съветския парламент в петък, 30 септември.
 Британското разузнаване: Путин афишира анексия на 30 септември Обновена
Британското разузнаване: Путин афишира анексия на 30 септември

" Референдумите " завършват във вторник

Путин следва сходен метод, когато нелегално анексира украински Крим през 2014 година: референдум, последван от президентски декрет за признание и контракт за присъединение, които Руското федерално заседание публично утвърди в границите на пет дни след фиктивния кримски референдум. Руският прокси водач на така наречен Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин сподели пред съветските медии на 27 септември, че преди този момент е изискал от Путин да утвърди резултатите от референдума преди провеждането му и ще пътува до Москва, с цел да подпише съглашение.

Ръководителят на проксито на Русия Луганска национална република (ЛНР) Леонид Пасечник разгласи на 27 септември, че ЛНР ще се причисли към Русия " доста скоро " и че той ще пътува до Москва на 27 или 28 септември, с цел да помоли Путин персонално да утвърди резултатите на мнимите референдуми.
 ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии
ISW: Русия се готви ускорено за анексия на окупираните територии

Агресорите укрепват позиции

ISW по-рано предвижда, че Путин ще анексира окупираната украинска територия до или скоро след 1 октомври, с цел да разреши насилственото набиране на украински цивилни в съветската войска в естествения есенен наборен цикъл.

Проследяват се и събитията след оповестената частична готовност. 

Съобщава се, че съветските сили изпращат новомобилизирани мъже от Западния боен окръг (ОМУ) на фронтовите линии в Херсонска и Харковска област без авансово образование. Мобилизиран военнослужещ от 1-ви танков полк на неуточнено поделение записа видео молба, в която се показва, че неговото поделение няма да премине образование преди дислоцирането в Херсонска област на 29 септември.

Марк Крутов от RFE/RL геолокира обкръжението на военнослужещия до базата на 2-ра гвардейска мотострелкова дивизия в Калининец, Московска област. ISW по-рано заяви, че съветските сили са изпратили детайли от 147-и артилерийски полк на 2-ра мотострелкова дивизия в Херсонска област в края на август и евентуално се пробват да подсилят елементи на юг (които са работили в Киевска и Харковска области) за къси интервали с необучени, новомобилизирани мъже.

Елементи на 2-ра мотострелкова дивизия, основани преди този момент от Изюм, желаеха да изоставен позициите си на 30 август заради морално безсилие.
 Отписват заемите на убитите и инвалидизираните мобилизирани руснаци
Отписват заемите на убитите и инвалидизираните мобилизирани руснаци

Всички мобилизирани получават кредитна почивка

Руското опозиционно издание " Медиазона " също заяви, че мобилизирани мъже от 237-ми танков полк от 3-та мотострелкова дивизия на ОМУ, основана от Валуйки, се развръщат на фронтовата линия в Донбас след единствено един ден образование.

ISW не може без значение да ревизира отчета на Медиазона, само че 237-ми полк също оперира към Изюм от края на март.

Мобилизирани мъже с ден-два образование надали ще укрепят свястно съветските позиции, наранени от украинската контраатака на юг и изток.

Украинските сили организираха интервенции за подсилване на позициите си на източния бряг на река Оскил северно от Купянск на 27 септември . Украинските публични лица потвърдиха, че украинските сили са освободили Купянск-Вузловий (източно от Купянск), който съгласно известията служи като един от най-големите железопътни възли в Харковска област.

Руски източници настояват, че украинските сили също не престават да напредват в посока Тавилижанка (приблизително 18 км североизточно от Купянск-Вузловий на източния бряг на река Оскил) и са обезпечили позиции северозападно от селището.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили не престават да обстрелват Кучеровка и Петропавловка (източно от Купянск-Вузловий) и Дворична (западно от Тавилижанка).

Кадри в обществените медии също демонстрираха последствията от съветския удар над Купянск.

Украинските сили продължиха да напредват северозападно от Лиман на 26 и 27 септември. Украински локални управляващи оповестиха, че украинските сили са освободили Писки-Радковски (приблизително 35 км северозападно от Лиман) на 26 септември, само че означиха, че украинските сили към момента прочистват селището.

Местните управляващи обявиха, че могат свободно да пътуват сред Лозове и Рубци, което в допълнение демонстрира, че украинските сили са обезпечили някои позиции северозападно от Лиман. Украинският публицист Андрий Цаплиенко заяви, че украинските сили са освободили Ридкодуб (20 км северно от Лиман), а геолокирани фрагменти изобразяват украински сили, които се движат през селището.

Руските източници също настояват, че украинските сили са завладяли Катериновка и са обезпечили позициите си в Нове, и двете източно от Ридкодуб. Кадри също демонстрираха украинските сили да навлизат в Коровий Яр, на към 20 километра северозападно от Лиман.
 Украинската войска поразила през днешния ден 5 командни пункта на съперника
Украинската войска поразила през днешния ден 5 командни пункта на съперника

Руските войски не престават да насочват напъните си към задържане на територии в Донбас

Руски източници оповестяват, че украинският артилерийски огън сполучливо пресича последния логистичен път на съветските сили към Лиман, минаващ през Сватове-Макиевка-Терни северно от селището.

Руски военни репортери също настояват, че са били очевидци на украински разследващи и диверсионни групи в Торске и Ямпил, надлежно на 14 км североизточно и 13 км югоизточно от Лиман.

Украински военни резервираха оперативното си безмълвие на 27 септември и обявиха, че украинските сили не престават акцията си за блокиране в Южна Украйна. Украински военни означиха, че съветските сили не престават да прегрупират единици в региона и са затворили входа и изхода към Херсонска област, евентуално с цел да попречат на обособени съветски дезертьори и украински мъже в бойна възраст да избягат на следена от Украйна територия.

Южното оперативно командване на Украйна означи, че украинските сили са блъснали съветски шлепове, опериращи над река Днепър, и са траяли да нападат съветските старания за ремонт на Каховския мост. Геолокирани фрагменти, оповестени на 26 септември, също демонстрираха, че съгласно известията украинските сили са блъснали съветски ферибот покрай град Херсон.

Някои украински консуматори на обществените медии също оповестиха, че съветските сили са възобновили напъните си да открият прекосяване на шлеп покрай Антонивския мост, само че не предоставиха образни доказателства. Украинските сили също продължиха да нанасят удари по съветски хранилища за муниции и основни позиции в централната и северната част на Херсонска област. Южното оперативно командване на Украйна означи унищожаването на съветска система за Противовъздушна отбрана в Бериславски регион. Съобщава се също по този начин, че украинските сили са блъснали четири склада за муниции и четири концентрации на съветски оръжия и техника в регионите Берислав и Херсон.

Украинските сили нанесоха удари и по региони концентриране на съветска военна техника в Каховски регион. Украински военни обявиха, че украинските сили са нараснали скоростта си на събаряне на съветски самолети в Херсонска област, като са свалили шест самолета и хеликоптера през последната седмица.

Украински и съветски източници предоставиха лимитирана информация по отношение на кинетичната интензивност на границата с област Херсон. Украинският общоприет щаб означи, че съветските сили не престават да обстрелват и нанасят удари по украински позиции югоизточно от украинското предмостие над река Инхулец, северозападно от град Херсон и южно от границата на Херсон-Днепропетровска област покрай Потомкине и Осокорковка.

Руското министерство на защитата (МО) също твърди, че съветските сили са блъснали украински командни пунктове покрай плацдарма и са свалили украински аероплан в Осокорковка.

Продължава мобилизацията в страната, както и опитите на мъже да избягат от страната. 

Руските управляващи откриват контролно-пропускателни пунктове по границите на Русия, за съветски мъже, които желаят да избегнат насилствена готовност, като избягат от страната. Руският министър на вътрешните работи за Северна Осетия-Алания, генерал-лейтенант от полицията Андрей Сергеев, разгласи на 27 септември, че чиновници възнамеряват да основат мобилизационен пункт за службата за набиране на военни на Граничен контролно-пропусквателен пункт Горен Ларс на границата сред Русия и Грузия " в близкото бъдеще. "

Кадри в обществените медии демонстрират съветски военни транспортни средства, движещи се към границата, съгласно известията, с цел да открият мобилизационния контролно-пропускателен пункт.

Руско онлайн издание заяви на 27 септември, че граничните чиновници са почнали да ревизират мобилизационните описи на контролно-пропускателния пункт, само че настояват, че ревизират единствено имената на резервисти от Северна Осетия.
 Връчват повиквателни на руснаци на границата с Грузия
Връчват повиквателни на руснаци на границата с Грузия

На граничния пункт има опашка от 5500 транспортни средства

Сергеев заяви също, че граничните чиновници на Северна Осетия са се срещнали с граничния отдел на Руската федерална работа за сигурност (FSB), с цел да отговорят на опасенията по отношение на нараствания трафик през граничните пунктове към Грузия и са се съгласили да разрешат пешеходния трафик през границата в опит да облекчат аварийния трафик и " напрегната " обстановка. Финландски публицист съобщи на 27 септември, че чиновници на ФСБ на руско-финландската граница ревизират имената по лист за готовност и задържат мъже, чиито имена се появяват, цитирайки неидентифициран източник.

Руското министерство на защитата отхвърли слуховете на 27 септември, че съветски чиновници са поискали от държавните управления на Грузия, Казахстан и други страни да екстрадират наложително съветски мъже, бягащи от готовност назад в Русия.

Министърът на вътрешните работи на Казахстан Марат Ахметжанов сподели пред кореспонденти, че Казахстан ще екстрадира единствено мъже, които са направили закононарушение, което също е нелегално в Казахстан и са оповестени за интернационално търсене, само че не опроверга категорично слуховете. Украински медии формулираха отговора му като удостоверение, че Казахстан ще екстрадира съветски жители за отбягване на готовност, в случай че бъдат преследвани в Русия.

Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) заяви на 27 септември, че родители на първокурсници от Военноморската академия " Кузнецов " в Санкт Петербург - най-големият военноморски щабен лицей на Русия - стачкуват против опцията децата им да бъдат изпратени да се бият в Украйна.

GUR заяви, че личният състав на академията е сложил кадетите под непрекъснато наблюдаване, с цел да се подсигурява, че няма да изоставен или да се свържат с родителите си и че управлението на академията е отказало да се срещне с родителите на кадетите. Съпротивата против мобилизацията в една от водещите военни академии на Русия, освен измежду елементарните цивилни, демонстрира внезапното утежняване на морала измежду личния състав, който Кремъл има намерение да разположи в Украйна.

Руските публични лица продължиха да слагат условия за насилствена готовност или набор на украински цивилни в области, които скоро ще бъдат анексирани, с цел да се бият против украинската войска на 27 септември. Украинският канал Telegram Mariupol Now показа екранна фотография на текст от човек, който наподобява да бъде съветски окупационен админ или боен вербовчик, като предложения получателя да гласоподава в поддръжка на референдума за фиктивно анексиране и по-късно да се яви във военния щаб с паспорта и персоналните си движимости в сходство със заповедта за частична готовност на Путин.
 Рязък скок на съветски мигранти в Европейски Съюз след оповестената готовност
Рязък скок на съветски мигранти в Европейски Съюз след оповестената готовност

Редица страни към този момент оповестиха, че няма да позволяват дезертьори

ISW по-рано оцени, че съветските сили евентуално ще включат принудително украински цивилни в окупирани региони в своя есенен мобилизационен цикъл, който би трябвало да стартира на 1 октомври.

Ръководителят на украинската Луганска област С ергей Хайдай заяви на 27 септември, че съветски чиновници са почнали да ревизират описите на приключилите здравно учебно заведение в Луганск, с цел да активизират принудително лекари в помощ на съветските сили.

Назначеният от Русия началник на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки сподели пред съветски медии на 27 септември, че готовност в Запорожка област " не се планува през идващите няколко години " след анексирането.

Въпреки това Балицки означи, че " доброволците " могат да се бият от името на Русия, кимайки към насилствените доброволчески батальони, които неговата администрация към този момент е образувала в Запорожка област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР