Руските власти освободиха осъдената на 9 години затвор американска баскетболистка

...
Руските власти освободиха осъдената на 9 години затвор американска баскетболистка
Коментари Харесай

Като в шпионски филм: Как Виктор Бут беше разменен за Бритни Грайнър

Руските управляващи освободиха наказаната на 9 години затвор американска баскетболистка Бритни Грайнър и я размениха срещуруския жител Виктор Бут, който изтърпяваше 25-годишна присъдав Съединените щати. Размяната се е състояла през днешния ден на летището в Абу Даби, оповестиха от съветското министерство на външните работи, осведоми БНР.

От съветското дипломатическо ведомство оповестиха, че Вашингтон изрично е отказвал да включи Виктор Бут в схемата на обмена. " Въпреки това Руската федерация продължи да работи интензивно за спасяването на нашия съотечественик. В резултат на подхванатите старания успяхме да се договорим с американската страна за организацията на обмена ", написа в известие на министерството в “Телеграм ”. Виктор Бут и Бритни Грайнър са били помилвани надлежно от президентите Джо Байдън и Владимир Путин. Следователно наказателното гонене против тях се приключва дефинитивно, заяви съветският омбудсман Татяна Маскалкова.

Името на Виктор Бут, прочут още като “търговецът на гибел ”, се свързва на първо място с трафика на оръжие в горещите точки по целия свят. Руският жител става прочут с умеенето си сполучливо да заобикаля всевъзможни интернационалните наказания.

Историята на живота му въодушевява режисьора Ендрю Никол, който основава престъпната драма “Цар на войната ” с Никълъс Кейдж в основната роля. През 2010 година Бут беше арестуван в Тайланд при интервенция на Американската организация за битка с опиатите. През 2012 беше наказан на 25 години дейно за противозаконна търговия с оръжие и поддръжка на тероризма.

Звездата на американския баскетбол Бритни Грайнър играеше за женския тим на Екатеринбург

На път за Съединените щати през февруари тя беше арестувана на московското летище “Шереметиево ”, откакто в багажа й бяха открити електронни цигари с масло от канабис. Грайнър беше упрекната в трафик на опиати и наказана на 9 години затвор.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР