Руските власти обявиха за невалидни кандидатурите на тридесетина кандидати за

...
Руските власти обявиха за невалидни кандидатурите на тридесетина кандидати за
Коментари Харесай

Руските власти отрязаха опозиционни кандидати за изборите в Москва

Руските управляващи оповестиха за невалидни кандидатурите на тридесетина претенденти за членове на Московската градска дума, измежду които няколко видни членове на опозицията, съобщи Франс прес.

Московската изборна комисия до този миг даде позволение на 216 претенденти да вземат участие в изборите за градската дума. Изборите ще бъдат създадени през септември, като по отношение на тях съветската съпротива показва огромна интензивност.

Сред опозиционерите, чиито кандидатури бяха оповестени за невалидни, са Иван Жданов и Любов Собол, съдружници на съперника на Кремъл Алексей Навални. На тях им бе обявено публично, че кандидатурите им са отхвърлени, защото огромна част от съпътстващите ги подписи са невалидни. Жданов и Собол настояват, че тези изказвания са изфабрикувани.

31-годишната Собол, юрист по специалност, съобщи, че изборната комисия е взела това си решение по разпореждане на кмета на Москва.

11 претенденти от опозицията, множеството от които с оповестени за невалидни кандидатури, приканиха за проява в събота в границите на огромен протест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР