Руските стратегически бомбардировачи Ту-22М3 това лято са тренирали ракетни удари

...
Руските стратегически бомбардировачи Ту-22М3 това лято са тренирали ракетни удари
Коментари Харесай

Украйна: Русия тренира ракетен удар по Одеса

Руските стратегически бомбардировачи Ту-22М3 това лято са упражнявали ракетни удари по Одеса. Това сподели командирът на Военноморските сили на Украйна адмирал Игор Воронченко на третата интернационална конференция за морската сигурност на страните от Черноморския район, оповестява вестник "Дума ".

Според Воронченко, самолетът е направил условно изстрелване на 60 км от Одеса и по-късно е обърнал към пролива Босфор. Ученията, които военачалникът назова провокативни, се организираха на 10 юли, твърди той.

В своя отчет Воронченко също сподели, че Русия усилва военното си наличие в Черно море. Според изчисленията му от 2014 година броят на корабите на съветския Черноморски флот е повишен от 34 на 49, в това число подводници - от една на седем.

Освен това, както следва от речта на командира на украинския флот, Русия непрестанно трансформира състава на популацията на Крим, като през последната година е преместила до 100 хиляди души. До 30 батальонни тактически групи са в "постоянна подготвеност за нахлуването в Украйна ", твърди Воронченко.

Военната конференция и дипломати от страните от Черноморския район, както и Съединени американски щати, Англия, Норвегия, Швеция вземат участие в интернационалната конференция за морската сигурност на страните от Черноморския район. В него се разискват въпроси, свързани с съветската политика, разяснява изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР