Руските спортни официални лица реагираха срещу препоръката на Комисия към

...
Руските спортни официални лица реагираха срещу препоръката на Комисия към
Коментари Харесай

„Тъжно и несправедливо“: Реакциите на Русия след препоръката на УАДА за четиригодишна забрана

Руските спортни публични лица реагираха против рекомендацията на Комисия към Международната антидопингова организация (УАДА) страната да получи възбрана за присъединяване във всевъзможни спортни мероприятия в идващите четири години, казвайки, че това ще нарани спорта там.

Русия може да пропусне Игрите в Токио следващата година и Световните шампионати в редица спортове. Комисията на УАДА предложи възбраната, откакто Москва съобщи фалшифициранни данни от лабораторията си. „ Това е тъжно. Мога да нарека тези рекомендация „ несправедливи “. Русия играе основна роля в развиването на световния спорт. Как може една такава страна да получи възбрана? “, показа президентът на Руската боксова федерация Умар Кремлев в свое изказване.

Препоръката на УАДА ще бъде прегледана на заседание на Изпълнителния комитет на организацията, което ще се организира на 9 декември в Париж. За Дмитрий Свишчев, президент на локалната кърлинг федерация, страната към този момент е била доста осъдена за допинг свадите. „ Тези рекомендации са сурови, безпочвени санкции за остарели проблеми, за които Русия към този момент беше осъдена. Русия прогресира по повод битката с допинга. Да накажеш бъдещото потомство по този недопечен метод е прекомерно доста “, сподели той за Ройтерс.

Припомняме, че Русия получи възбрана от Международния олимпийски комитет (МОК) от Зимната Олимпиада в Пьонгчанг предходната година като наказване за спонсориран от страната допинг на Игрите в Сочи през 2014. Но някои съветски състезатели, които нямат история с допинг, бяха изчистени за присъединяване под безпристрастен байрак. Предвид последните рекомендации на Комисията, някои съветски спортисти без допинг минало могат да бъдат изчистени за присъединяване в огромни интернационалните конгреси под безпристрастен байрак, какъвто бе казусът в Пьонгчанг.

Максим Агапитов, президент на локалната федерация по повдигане на щанги, съобщи пред осведомителна организация ТАСС, че изхвърлянето на Русия от спортни надпревари няма да усъвършенства битката против допинга. Комисията предложи и Русия да не приема спортни мероприятия в идващите четири години и преместването на огромни конгреси, за които страната е към този момент спечелила домакинство другаде „ в случай че не е законно или на практика невероятно това да се случи “.

Русия бе определена за хазаин на Световното по хокей на лед за мъже през 2023. Санкт Петербург е на път да одобри четири мача от Европейското състезание по футбол следващата година и бе определен за хазаин на финала в Шампионска лига през 2021. Тези мачове може да не бъдат повлияни от новата възбрана на УАДА, откакто УЕФА не е измежду страните, подписвали съглашение с тях. „ Имайки поради, че УЕФА не е подписвала споразумени с УАДА и съветските футболисти не бъдат хванати с допинг, аз съм на 99.9% сигурен, че нищо няма да се случи по време на Европейското идната година “, съобщи Игор Лебедев, някогашен член на Изпълнителния комитет на Руския футболен съюз, представен от осведомителна организация Интерфакс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР