Руските спортисти няма да могат да участват на Олимпийски игри

...
Руските спортисти няма да могат да участват на Олимпийски игри
Коментари Харесай

Кулеба: Путин внедри и в спорта военните престъпления

Руските спортисти няма да могат да вземат участие на Олимпийски игри и други спортни надпревари, тъй като президентът на страната Владимир Путин към този момент е " внедрил в спорта освен политиката, само че и военни закононарушения “. Това съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, представен от РБК-Украйна.

" Спортът, държавната агитация и армията са неделими в Русия. И в този момент Путин към този момент вкара освен политиката, само че и военните закононарушения в спорта ", написа Кулеба.

Външният министър още веднъж акцентира, че съветските и беларуските спортисти не могат да вземат участие в Олимпийските игри в Париж или други огромни спортни събития.

По-рано стана известно, че МОК обмисля опцията за допускане на съветски и беларуски спортисти до интернационалните надпревари.

Трябва да се означи, че държавните управления на съвсем 30 страни, в това число домакинът на Олимпиадата през 2024 година Франция, приканиха Международния олимпийски комитет да в профил спортистите от Русия и Беларус от присъединяване в игрите в Париж заради проблеми с яснотата на техния " неутралитет “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР