Руските спецслужби са инсталирали скрита камера в спалнята на координаторката

...
Руските спецслужби са инсталирали скрита камера в спалнята на координаторката
Коментари Харесай

Руските власти сложили скрита камера в спалнята на опозиционерка

Руските спецслужби са конфигурирали скрита камера в спалнята на координаторката на придвижването " Отворена Русия " в Ростов на Дон - Анастасия Шевченко и в продължения на четири месеца е правила фотоси, заяви във Facebook нейната щерка Влада.

Тя разяснява, че спецслужбите са следили по какъв начин майка й " разрушава защитата " по долно долни дрехи.

През август 2018 година съветският съд е издал позволение за видеонаблюдението, заяви в обществената мрежа Телеграм юристът на Шевченко - Сергей Бадамшин. Според правосъдното разпореждане, тя е била записвана в продължение на 120 дни. След това техниката скрито е била демонтирана и изнесена от вкъщи й.

Анастасия Шевченко беше задържана през януари предходната година. Тя беше първата упрекната по текста за съдействие с така наречен " нежелателни организации ".

Властите я упрекват за присъединяване в политически диспути и образуване на семинар за кандидат-депутати. Заради това тя е застрашена от присъда до 6 години отнемане от независимост. В момента Шевченко е под домакински арест.

През пролетта придвижването " Отворена Русия " разгласи саморазпускането си поради преследванията на негови деятели. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР