Руските сили вероятно се насочват към украинската хидротехническа инфраструктура в

...
Руските сили вероятно се насочват към украинската хидротехническа инфраструктура в
Коментари Харесай

ISW: Анексията разширява вътрешно правното определение за руска територия

Руските сили евентуално се насочват към украинската хидротехническа инфраструктура в Харковска и Луганска област, с цел да застрашат украинските позиции по река Сиверски Донец.

Това се показва в дневния преглед на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната.

По този метод Кремъл се надява да спрее стремежа на украинското контранастъпление.
 Референдуми ще има в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие
Референдуми ще има в ЛНР, ДНР, Херсон и Запорожие

Парад на референдумите - и в Запорожие се приготвят

На 20 септември съветските сили направиха наземни офанзиви в Донецка област .

На 20 септември съветските сили не организираха доказани наземни офанзиви западно от Хуляйполе и продължиха да нанасят рутинни артилерийски удари в цялата Запорожка област.

Руските сили не престават да утежняват качествата си за генериране на сили, поради пропуски в образованието за водене на пердах на изпратените в Украйна собствен военни формирования.

Украинските сили пък продължиха да нарушават настоящите съветски старания за възобновяване на наземните информационни линии през река Днепър в Херсонска област.

Назначените от Русия окупационни управляващи в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка област оповестиха на 20 септември, че ще проведат " референдум " за присъединение към Русия , като гласуването ще се организира от 23 до 27 септември. 

Кремъл ще употребява фалшифицираните резултати от тези подправени референдуми, с цел да анексира нелегално всички окупирани от Русия елементи на Украйна и евентуално ще разгласи за част от Русия и неокупираните елементи на Донецка, Херсонска и Запорожка област.

Незаконното анексиране на окупираната от Путин украинска територия ще разшири вътрешното правно определение за " съветска " територия съгласно съветското законодателство, което ще разреши на съветската войска законно и намерено да изпраща наборници, които към този момент са в съветската войска, да се бият в Източна и Южна Украйна.
 Защо Херсон е толкоз значим?
Защо Херсон е толкоз значим?

Това е връзката по суша с Крим

Плановете на Кремъл за анексиране са ориентирани най-вече към вътрешната публика.

Путин евентуално се надява да усъвършенства опциите за генериране на съветска мощ, като призове съветския народ да се включи непринудено във война за " отбрана " на новопризнатите съветски територии. Путин и неговите съветници явно са осъзнали, че актуалните съветски сили са незадоволителни за завладяването на Украйна и че напъните за бързо създаване на огромни сили посредством доброволна готовност приключват с дефицит на нужните сили на съветската войска. Поради това Путин евентуално основава правни и осведомителни условия за възстановяване на генерирането на съветски сили , без да прибягва до разширена наборна работа, като трансформира салдото сред морковите и тоягите , които Кремъл употребява, с цел да подтиква доброволното набиране.

Руското управление към този момент е изпращало въпреки и малко подготвени наборници в Украйна в директно нарушаване на съветското законодателство и се е сблъсквало с вътрешна реакция. Руският полугодишен цикъл на наборна военна работа нормално генерира към 130 000 наборници два пъти годишно, като идващият цикъл е от 1 октомври до 31 декември . Руското законодателство по принцип изисква наборниците да преминат най-малко четиримесечно образование преди да бъдат изпратени в чужбина, а съветският президент Владимир Путин неведнъж е отричал, че наборници ще бъдат изпратени в Украйна.

Анексирането на нови територии би могло да му обезпечи правна малка врата, позволяваща намерено изпращане на наборници да се бият.

Отделно от това съветската Държавна дума одобри нови тласъци за задграничните жители - с цел да получат съветско поданство те би трябвало да се борят в съветската войска, и евентуално надлежно ще усили набирането на военнослужещи в чужбина. Преди това съветското законодателство изискваше три години работа, с цел да се кандидатства за поданство.

Според ISW обаче апелите на Путин към национализма могат да провокират малко нарастване на набирането на доброволци от територията на Русия и от частите на окупираните Донецк и Луганск, а и силите, генерирани от такива доброволци ще бъдат дребни и зле подготвени.

Руските сили и частната военна компания " Вагнер " също по този начин набират директно военнослужещи от съветските затвори, както ISW е съобщавала по-рано. Тези отряди ще бъдат недисциплинирани и е малко евентуално да усилят доста съветската бойна мощност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР