Руските сили вчера започнаха да инсталират система за противовъздушна отбрана

...
Руските сили вчера започнаха да инсталират система за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Русия инсталира система за противовъздушна отбрана в украинска ядрена централа

Руските сили през вчерашния ден започнаха да конфигурират система за противовъздушна защита в най-голямата атомна електроцентрала в Европа, откакто обстрел на окупираната украинска централа провокира паники за нейната сигурност, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Системите за противовъздушна защита на електроцентралата се укрепват ", съобщи пред съветската държавна телевизия ръководителят на назначената от Москва военна администрация в Запорожка област Евгений Балицки. В момента Запорожската централа работи обикновено, а електропроводите и развалените реакторни блокове са ремонтирани, сподели Балицки.

Атомната централа, която е под съветски надзор, беше обстрелвана няколко пъти през последните дни, което провокира паники измежду интернационалната общественост за сигурността на оборудването. Москва и Киев се упрекват взаимно за нападенията.

Русия загатна, че би могла да поддържа посещаване на наблюдаващи на Международната организация за атомна сила (МААЕ) в централата. " От наша страна сме подготвени да окажем оптимално вероятното подпомагане за решение на организационните въпроси ", съобщи през вчерашния ден съветското външно министерство.

Москва също по този начин упрекна Организация на обединените нации, че е отменила към този момент планувано посещаване за ревизия. Русия изиска привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък следобяд в Ню Йорк, на което да се разиска обстановката в атомната електроцентрала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР