Руските сили се насочиха към следващите си цели в източната

...
Руските сили се насочиха към следващите си цели в източната
Коментари Харесай

Украинските сили се събират за защита на Донецк

Руските сили се насочиха към идващите си цели в източната украинска провинция Донецк във вторник, откакто президентът Владимир Путин разгласи победа в прилежащата провинция Луганск и петмесечната война навлезе в нова фаза.
Кметът на Славянск, който е на пътя на настъплението на Москва, предизвести жителите да се изтеглят преди предстоящото нахлуване. Предупреждението на кмета акцентира опасенията, че съветските сили са позиционирани да напреднат по-надалеч в украинския район Донбас - най-вече рускоезична индустриална зона, където са съсредоточени най-опитните бойци на страната.
Славянск, чието население е било към 107 000 души преди Русия да нахлуе в Украйна преди повече от четири месеца, наподобява е идната цел. Градът е бил подложен на ракетен и артилерийски обстрел по време на войната, а бомбардировките са се засилили, откакто Москва завладя последния огромен град в прилежащата Луганска област, съобщи кметът Вадим Лях.
"Важно е да евакуираме колкото се може повече хора ", сподели той и добави, че в понеделник обстрелът е развалил 40 къщи.
Превземането на град Лисичанск в неделя приключи съветското завземане на Луганск, една от двете области в Донбас, индустриализирания източен район на Украйна, който се трансформира в място на най-голямата борба в Европа от генерации насам.
И двете страни претърпяха тежки загуби в сраженията за Луганск, изключително по време на обсадата на градовете близнаци Лисичанск и Северодонецк. И двата града са превърнати в руини от непрестанните съветски бомбардировки.
"Градът към този момент не съществува ", споделя Нина, млада майка, която е избягала от Лисичанск, с цел да откри леговище в централния град Днепър.
"Той на процедура е премахнат от лицето на земята. Няма център за систематизиране на филантропична помощ, тъй като и той е ударен. Сградата, в която се е помещавал центърът, към този момент не съществува. Точно както доста от нашите къщи. "
Във вторник украинските сили заеха нови отбранителни позиции в Донецк, където към момента управляват огромните градове, а Путин разпореди на бойците си "да си починат и да възстановят военната си подготвеност ", до момента в който частите в други региони не престават да водят сражения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР