Руските сили напускат покрайнините на Харков и се отправят към

...
Руските сили напускат покрайнините на Харков и се отправят към
Коментари Харесай

Руските сили напускат Харков |

Руските сили напущат покрайнините на Харков и се насочат към руско-украинската граница, заяви пред Би Би Си кметът на града Игор Терехов.

Според него съветските военни единствено един път са съумели да заемат дребна част от града и не са останали там дълго.

" Руснаците непрестанно обстрелваха Харков, защото бяха доста покрай града. И с помощта на напъните на Харковската териториална защита и въоръжените сили на Украйна, руснаците се отдръпнаха надалеч от града в посока съветската граница ", сподели Терехов.

„ Сега в Харков е безшумно и хората последователно се връщат в града. Ние доставяме всички поданици с вода, газ и електричество. Въпреки това, за жалост, доста жилищни здания са разрушени или развалени. Така че в бъдеще ще би трябвало да правим огромна реорганизация “, сподели кметът.

По думите му градът не е обстрелван от пет дни. Имаше единствено един опит на руснаците да изстрелят ракета на летището в Харков, само че ракетата беше свалена от украинските сили за противовъздушна защита, добави той.

Съобщения за изтеглянето на съветските войски от Харков пристигнаха в тази заран и от други източници.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Русия концентрира напъните си върху задържането на превзетите линии и направления за доставка. Основната цел на съветските войски е да открият цялостен надзор над територията на Донецка, Луганска и Херсонска области и да обезпечат стабилността на сухопътния кулоар към краткотрайно окупирания Крим, се споделя в утринното известие от Генералния щаб.

 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР