Руските сили многократно са стреляли по тръбопровод за амоняк в

...
Руските сили многократно са стреляли по тръбопровод за амоняк в
Коментари Харесай

Русия стреля по свой тръбопровод, от който зависи зърнената сделка

Руските сили неведнъж са стреляли по водопровод за амоняк в региона на Харков в Украйна, сподели локален губернатор във вторник, усилвайки паниките за бъдещето на черноморската зърнена договорка.

Организация на обединените нации контракти с Киев и с Москва, с посредничеството на Турция, канал през Черно море, през който Украйна може да изнася храни като мярка против усилването на международната продоволствена рецесия.

Москва заплаши продължаването на договорката след 17 юли, когато изтича сегашния контракт, защото не е изпълнено обещанието да възобнови работата на тръбопровода за амоняк, - основна съставна част в нитратния тор, който би й разрешил да изнася изкуствени торове.

Тръбопроводът за амоняк, най-дългият в света, се простира на към 2470 километра от съветския град Толиати на река Волга до украинското черноморско пристанище Пивденный. Той беше затворен след нахлуването на Москва в Украйна през февруари 2022 година

Няма записано приключване на амоняк след обстрела късно във вторник, който е засегнал тръбопровода край селата Масиутивка и Западно, заяви Олег Синегубов, губернатор на Харковска област на Украйна.

" Няма опасност за живота и здравето на хората ", сподели Синегубов в приложението за известия " Телеграм ".

Ройтерс оповестява, че не е могла да ревизира дали и в каква степен тръбопроводът е обиден.

Москва даде ултиматум в края на май, че няма да се съгласи на ново удължение на съглашението за зърнения кулоар през Черно море, в случай че Организация на обединените нации не извърши нейните условия за облекчение на западните наказания и стартиране на тръбопровода за амоняк.

 Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море Москва даде ултиматум за зърнения кулоар през Черно море

Въпреки че съветският експорт на храни и торове не е обект на западните наказания, Москва твърди, че рестриктивните мерки върху заплащанията, логистиката и застраховките съставляват преграда пред доставките.

Украйна твърди, че договорката не обгръща преноса на съветски амоняк през Украйна, само че че Киев е податлив да обмисли стартирането ме, в случай че тя бъде разширена, с цел да включва повече пристанища и артикули.

Русия признава това, само че счита, че преносът на амоняк " въпреки и да не е разказан безусловно, се подразбира от логиката на съглашението ".

Докато тръбопроводът за амоняк не бъде пуснат, Москва сподели, че ще ограничи броя на плавателните съдове, на които е позволено да пътуват до пристанище Пивденный според съглашението за Черно море, споделиха от Организация на обединените нации.

Данните на Организация на обединените нации демонстрират, че нито един транспортен съд не е посещавал пристанището повече от три седмици.

 Няма ужасно, в случай че не се възобнови черноморска договорка за зърно, настояват източници от пазара Няма ужасно, в случай че не се възобнови черноморска договорка за зърно, настояват източници от пазара

В рамките на Черноморската самодейност за зърно взаимен координационен център в Истанбул, в който работят чиновници от Украйна, Русия, Турция и Организация на обединените нации, утвърждава корабите да бъдат регистрирани за товарене в Украйна и прави входящи и изходящи инспекции в турски води.

Зърнената договорка беше подписана в Истанбул на 22 юли 2022 година с присъединяване на Организация на обединените нации, Русия, Турция и Украйна. Споразумението планува основаване на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища (Черноморск, Одеса и Южни), както и за унищожаване на бариерите пред износа на съветски храни и торове. Инициативата беше удължена през ноември 2022 година със 120 дни и с още 60 дни през март и през май.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР