Руските региони се обединиха около призива на чеченския лидер Рамзан

...
Руските региони се обединиха около призива на чеченския лидер Рамзан
Коментари Харесай

ISW: В Русия започна самомобилизация по плана на Кадиров - Свят

Руските райони се сплотиха към апела на чеченския водач Рамзан Кадиров за " самомобилизация ". Това се споделя в новия разбор на  Института за проучване на войната (ISW).

" Самомобилизацията " се разпростира на локално равнище, с цел да се прибавят спомагателни сили към съветските окупатори.

На 16 септември кметството на Владивосток удостовери, че градската администрация изпраща писма до мъжете на възраст от 25 до 63 години, които имат опит в региона на военната работа и са зачислени в запаса, както и до тези, които са регистрирани в локалния боен комисариат във Владивосток. Те са поканени да се причислят към доброволческите елементи на БАРС (бойния запас на армията на страната) или към доброволческите подразделения  " Тигър " (морската пехота).

От кметството акцентират, че " всеки адресат самичък взема решение ". В същото време анализаторите показват, че вербовчиците се пробват да заблудят мъжете, че официално и законно са били призовани. Всъщност писмата са просто покана за разискване на доброволчеството.

Анализатори показват, че изказването на кмета на Владивосток демонстрира, че съветското общинско управление може да е подложено на напън от страна на федералните управляващи да сътвори " доброволчески батальони ".

Идеята на Кадиров за " самомобилизация " е подкрепена и от други райони. По-специално губернаторът на Кировска област Александър Соколов разгласи, че Киров е образувал втория си доброволчески батальон " Широнин ", и съобщи, че районният доброволчески батальон " Вятка " към този момент се бори в Украйна.

Така нареченият " началник " на окупирания Крим, Сергей Аксьонов, съобщи на 16 септември, че полуостровът усилва напъните си за набиране на доброволци. Според него неидентифицирани огромни банкови институции сякаш са се присъединили във финансирането на доброволческите батальони с нужното съвременно съоръжение.

Губернаторът на Магаданска област Сергей Носов разгласи финансова поддръжка за " самомобилизация " и прикани всички райони да се причислят.

Ръководителите на Воронежка, Чувашка и Башкирска област също заявиха поддръжка за " самомобилизацията " и че ще наберат към 1000 доброволци от всяка от областите за войната в Украйна.

Губернаторът на Кемерово Сергей Цивилев даде обещание финансова поддръжка за доброволческите батальони и съобщи, че доста поданици на Кемерово към този момент се борят в съветската войска.

На 16 септември идеологът на " самомобилизацията " Кадиров разгласи, че чеченските батальони " Восток " и " Запад " са трансферирани в Донбас. Според него е основана още една " въоръжена до зъби " войскова част Ахмат-1 от 2000 души.

Той разгласи основаването на новите елементи и добави, че новата му част ще стреля " по украински и западни наемници в Украйна ", само че не посочи дали частта към този момент е на фронта.

Одиозният чеченски водач Рамзан Кадиров даде концепция, която цели да избави Кремъл от оповестяването на обща готовност. Той разгласи проект за " самомобилизация ", при който " всеки началник на район може да приготви, образова и окомплектова най-малко хиляда доброволци ".

По-рано Кадиров заприказва за оповестяване на военно състояние в Русия и прикани самите райони да стартират готовност още в този момент. Той добавя, че чеченските елементи ще продължат войната в Украйна, даже в случай че по този начин наречената " специфична интервенция " на Путин завърши.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР