Руските ракети Оникс са по-бавни от най-новите хиперзвукови ракети, но

...
Руските ракети Оникс са по-бавни от най-новите хиперзвукови ракети, но
Коментари Харесай

В САЩ предупреждават за опасност от стари руски ракети

Руските ракети " Оникс " са по-бавни от най-новите хиперзвукови ракети, само че те към момента остават смъртоносни и съставляват опасност за корабите на съперника, написа американското издание за геополитически разбори The National Interest.
Ракетите " Оникс " се дефинират в обявата като " остарели свръхзвукови оръжия ", защото съгласно изданието те за пръв път са влезнали в употреба преди съвсем 20 години - още през 2002 година При новото потомство ракети " Оникс " обсегът на полета се усилва с 600 до 800 километра, като също така те разполагат с усъвършенствана система за прицелване и отбрана от радиосмущения, отбелязва създателят на публикацията.
Тези ракети са способни да доближат скорост, която е към 2,5 пъти по-висока от скоростта на звука. За съпоставяне, написа списанието, скоростта на ракетите " Циркон " ще е над 5 пъти по-висока от скоростта на звука. Скоростта на ракетите " Оникс " обаче ще бъде задоволителна, с цел да съставлява опасност за системите за противовъздушна защита на корабите на Запада.
Както отбелязва The National Interest Отделът за задгранични военни проучвания към армията на САЩ смята системата за ориентиране за една от " най-интересните " характерности на ракетите " Оникс ". Тази система разрешава взаимната приложимост на ракети от разнообразни класове, тя може също по този начин да дефинира и степента на значимост на задачите, въз основа на което създава проект за удар.
След унищожаването на главната цел останалите ракети се изстрелват по други кораби, тъй че повече от една ракета не нанася удар по повече от една цел. След като премине в режим на автоматизирано следене на задачата, у " Оникс " се включва радар, след което ракетата се спуска на височина от пет до 10 метра, на която множеството от радарите на Противовъздушна отбрана системите не могат да работят, разяснява списанието.
Щом " Оникс " се издигне отдолу под хоризонта, радарът на ракетата още веднъж се включва, а дружно с него се прехваща главната цел. Тази функционалност, дружно с високата скорост на полета, доста усложнява работата на системите за противовъздушна защита и радиоелектронна битка на съперника, написа изданието.
В умозаключение The National Interest акцентира, че макар другите известия за това, че хиперзвуковите оръжия " ще трансформират разпоредбите на играта ", по-старите и мудни свръхзвукови оръжия към момента съставляват опасност за надводните кораби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР