Руските пропагандни медии по стара своя традиция се опитват да ...

Руските пропагандни медии по стара своя традиция се опитват да

Руската пропаганда се опитва да скрие огромните опашки пред магазините на H&M

Руските пропагандни медии по остаряла своя традиция се пробват да изкривят действителността и да показват различна такава, в която Русия е просперираща страна, която не страда от западните наказания, а си е изцяло самодостатъчна.

Нагледен образец за следващата операция на организация ТАСС е умишленото деформиране на информация, обвързвана с новината, че шведската компания за облекло H&M отваря свои магазини в Москва. Кореспондентът на ТАСС оповестява, че „ не се следят множество гости “ пред магазините на марката в съветската столица. За зла неволя на пропагандните прокремълски медии жителите разполагат с телефони и снимаха какви големи опашки се извиха пред H&M в минутите преди отварянето на магазините.

Руски медии с изключение на това съзнателно заобикалят да разкрият обстоятелството, че магазините H&M са отворили свои магазини в Москва и Санкт Петербург за крайна ликвидация преди окончателното си евакуиране от съветския пазар. H&M, сходно на редица други западни компании, разгласи прекъсване на активността си в Русия през март след нахлуването на съветската войска в Украйна. Емблематични компании като McDonald’s и IKEA също се сбогуваха с съветските консуматори. Огромни опашки и нервност имаше и при затварянето на шведската компания за мебели. На 24 февруари Владимир Путин стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна, в която съветските военнопрестъпници убиват невъоръжени цивилни и правят ужасяващи закононарушения.

Западните стопански наказания против режима на Путин оказват унищожителен удар по съветската стопанска система. Оттеглянето на компании от Русия и глобите сковават съветската стопанска система в кратковременен и дълготраен проект, сочи скорошно изследване на Йейлския университет. Според техния разбор икономическите наказания карат доста компании и страни да престанат да търгуват с Русия и страната изпитва усложнения с доставките на елементи и първични материали, или със снабдяването с някои съществени технологии. Картината е мрачна: " Въпреки илюзиите за самодостатъчност и подмяна на вноса, вътрешното съветско произвеждане изцяло е спряло и няма потенциала да размени изгубените компании, артикули и гении ", се споделя в изследването.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg