Руските окупационни власти в Запорожието се въвлякоха в поредния нелеп

...
Руските окупационни власти в Запорожието се въвлякоха в поредния нелеп
Коментари Харесай

Похитеният енот от Херсон се оказа студент в окупирания от руснаците Мелитопол

Руските окупационни управляващи в Запорожието се въвлякоха в следващия безразсъден епизод от военната им инвазия в Украйна, в която основен воин се оказа похитеният енот от зоопарка на Херсон.

Кражбата на редица животни от украинската зоологическа градина беше открита след бягството на съветската войска от града. Особено известен стана казусът с, натоварени в кафези от Олег Зубков.

Навръх Нова година руснаците взеха решение да се похвалят с ново " достижение " - зачисляването на животното от Херсон като студент в Мелитополския университет.

Учебното заведение се намира в града, който беше окупиран от руснаците още през март 2022. То беше " акредитирано " от Москва като " държавен университет ".

" В МГУ има нов курсант - енотът " Херсон ". Получихме молбата му да бъде признат в нашия университет ", се изяснява във видеорепортаж, качен в на просветителната институция.

В пропагандния материал се твърди, че " енотът е излязъл от боевете за Херсон и е останал с съветския десант, с цел да пази родния си град от украинските нацисти ". Всъщност животното беше извлачено от клетката си за опашката по време на акцията на съветската войска и Зубков през ноември.

Назначеният от руснаците ректор декларира, че енотът кандидатствал за два факултета - " Горско дело " и " Информационна сигурност ". Съответно - решили да го одобряват във второто направление.

На записа се вижда по какъв начин подписват и подпечатват " студентската брошура " със фотография на енот.

" Руснаците са зачислили животното в университет. Явно компенсират неналичието на студенти. Херсонският енот е мъдро животно. Висшето обучение по съветски стандарти не му би трябвало ", разясняват иронично от опозиционния медиен канал NEXTA, които споделят записа.

Кражбата на животни от Херсон не е единственото сходно " поостижение " на съветската окупационна власт. На 21 декември съветските медии оповестиха, че са изнесени и жителите на зоопарка в окупираната Новая Каховка - измежду тях има крокодил, херсонски дългоноси мечета, папагали, нутрии и други

От Херсон бяха отвлечени енот, лама, вълк, магаре и белки. Украинската страна тогава предложи " замяна на пленници " - похитените животни против хванати съветски бойци

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР