Руските окупатори провеждат безсмислени офанзиви край Донецк и Бахмут, вместо

...
Руските окупатори провеждат безсмислени офанзиви край Донецк и Бахмут, вместо
Коментари Харесай

ISW: Русия не може да спре настъплението на Украйна

Руските окупатори организират безсмислени офанзиви край Донецк и Бахмут, вместо да се съсредоточат върху отбраната от украинските контраофанзиви, чийто прогрес продължава.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

" Руските сили не престават да нападат Бахмут и разнообразни села край Донецк , които са прочувствено значими за провоенно настроените поданици на по този начин наречената " ДНР " и за нищо друго ", означават анализаторите.

ISW акцентира, че окупаторите насочват запаси към тези старания, които така и така са лимитирани, до момента в който в това време има по-уязвими съветски отбранителни линии, които са били небрежно построени по река Оскол в източната част на Харковска област .
 Би Би Си: Големи загуби за съветската войска при отстъплението в Украйна
Би Би Си: Големи загуби за съветската войска при отстъплението в Украйна

Само за седмица те са 200 военни

" Руснаците не могат да се надяват на задоволително огромни триумфи край Бахмут или Донецк, с цел да осуетят украинските контраатаки, и наподобява не престават съвсем всички автоматизирани старания за подсилване в Донецка област, които от ден на ден се откъсват от общите действителности на театъра на интервенциите ", споделят специалистите.

Освен това Институтът за проучване на войната съобщи, че неуспехът на окупаторите да придвижат огромни подкрепления на изток от Харковска и Луганска област оставя по-голямата част от окупираната от Русия североизточна украинска територия извънредно уязвима за по-нататъшни контраофанзиви от страна на ВСУ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР