Руските медии съобщиха, че служителите във вътрешния политически блок на

...
Руските медии съобщиха, че служителите във вътрешния политически блок на
Коментари Харесай

Наредиха на администрацията на президента на Русия да се избави от всякакви iPhone

Руските медии оповестиха, че чиновниците във вътрешния политически блок на президентската администрация на Русия са призовани и безапелационно посъветвани да сменят iPhone, в случай че го употребяват, със смарт телефони от други марки и с друга операционна система. Това би трябвало да стане до края на месец март тази година. iPhone би трябвало да бъде сменен със смарт телефони от други марки и операционни системи заради опасения за националната сигурност.

„ Край с iPhone. Или го изхвърлете, или го дайте на децата. Всеки ще би трябвало да го направи през месец март “, написа „ Комерсант “.

По време на семинара, който в края на предходната седмица се е състоял в Подмосковието, се е разразила разгорещена полемика, а един от първите заместник-ръководители на АП (Администрацията на Президента), Сергей Кириенко, е определил срокът да бъде до 1 април, когато чиновниците на АП би трябвало да се отърват от своите смарт телефоните на Apple.

Решението е взето, тъй като малко необичайно се твърди, че iPhone е по-податлив на хакерски офанзиви и шпионаж от страна на западните експерти, в сравнение с другите смарт телефони. Сега на чиновниците се предлага да купуват телефони с операционната система Android, с китайски операционни системи или с съветската операционна система „ Аврора„.

Също по този начин се смята, че Кремъл може да закупи „ нови предпазени смарт телефони “ за чиновниците си, които да заменят iPhone. Близки до президентската администрация представители са чули също по този начин, че възбраната за потребление на устройства на Apple може да обхване и чиновниците, ангажирани с вътрешната политика на районните администрации.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР