Руските компании отказват да върнат над 400 пътнически самолета, взети

...
Руските компании отказват да върнат над 400 пътнически самолета, взети
Коментари Харесай

Washington Post: Русия категорично отказва да върне 400 самолета на чужди компании

Руските компании отхвърлят да върнат над 400 пътнически самолета, взети на лизинг от непознати компании. В същото време законните притежатели на самолетите се съмняват, че ще съумеят въобще да ги върнат, написа Washington Post.

Вестникът цитира данни, съгласно които от 515 самолета, взети на лизинг все още на оповестяването на глобите против Русия откакто вероломно нахлу в Украйна, лизингодателите са съумели да върнат единствено към 80 самолета. Според източници на изданието притежателите на самолетите са стигнали до извода, че няма да могат да върнат големия брой лайнери, които в този момент са в Русия. Сумата на заведените искове против застрахователни компании към този момент доближи 10 милиарда $. Проблеми породиха освен с връщането на самолети, само че и с връщането на самолетни мотори, които също са били отдадени на лизинг на съветски компании.

Санкциите против съветския авиационен бранш са невиждани по мащаб. Към тях се причислиха 37 страни от Европа, Северна Америка и Азия. В допълнение към възбраната за лизинг и продажба на самолети на съветски компании, износът на аварийни елементи, програмен продукт и поддръжка на самолети, експлоатирани от съветски компании, беше съвсем изцяло неразрешен. Потенциално сходни наказания биха могли да подкопаят съветската система за въздушен превоз, защото повече от половината от флота от търговски самолети на Русия е нает от задгранични компании, а западни мотори и друго съоръжение се употребяват в някои модели, създадени в Русия. През март съветският президент Владимир Путин издаде декрет, допускащ на съветски компании да употребяват наети самолети за вътрешни полети.

Превод: Fautor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР