Руските информационни агенции ТАСС и РИА съобщават за осуетени украински

...
Руските информационни агенции ТАСС и РИА съобщават за осуетени украински
Коментари Харесай

Руските сили осуетили украински удари по Енергодар и Запорожката АЕЦ

Руските осведомителни организации ТАСС и РИА оповестяват за осуетени украински удари по окупирания град Енергодар и близката Запорожка атомна електроцентрала. Агенциите се базират на сепаратисткото съветско ръководство в украинската Запорожка област. Ройтерс цитира известието, само че акцентира, че не може да удостовери информацията от самостоятелен източник.

В непотвърдената информация се споделя, че противовъздушната защита е осуетила украински офанзиви против Енергодар, в чиято непосредственост се намира най-голямата нуклеарна електроцентрала в Европа.

По-рано Владимир Рогов от съветската военно-гражданска администрация на Запорожие разгласи пред съветската държавна телевизия, че украинските управляващи приготвят огромна провокация в атомната електроцентрала, с цел да изнудват Европа със опасността от нуклеарна злополука.

Заради рецесията към Запорожската централа по-късно през днешния ден в Ню Йорк изключително ще заседава съветът за сигурност на Организация на обединените нации. Киев и Москва взаимно се упрекват, че през миналите почивни дни са обстрелвали централата.

Постоянният представител на Москва в Международната организация за атомна сила Михаил Улянов предизвести пред съветската държавна телевизия, че зоната на радиационни провали, в случай че централата в действителност пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, елементи от Русия, Турция, Румъния и България.

В Копенхаген стартира конференция на министрите на защитата на страните, които поддържат Украйна, с цел да договорят нова военна помощ за Киев.

Преди да отпътува английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че Англия към момента не е открила повода за детонациите в съветската военновъздушна база в Крим, само че сигурно не счита обяснението на Русия за правдоподобно.

" Изпуснат фас не би могъл да провокира две огромни детонации по едно и също време, които не са напълно една до друга ", разясни Уолъс. 

Вчера върховен представител на властта в Украйна отговори утвърдително на журналистически въпрос, дали офанзивата в Крим е началото на планувана контраатака на Украйна. А президентът Зеленски означи, че войната е почнала с Крим и ще би трябвало да завърши с освобождението му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР