Руските гимнастички са показали сложни съчетания и емоция, което им

...
Руските гимнастички са показали сложни съчетания и емоция, което им
Коментари Харесай

Президентът на руската гимнастика Ирина Винер: Аз съм се учила от България

Руските гимнастички са посочили комплицирани съчетания и страст, което им е разрешило да заемат най-високите места на почетната стълбичка на международното състезание в София. Това съобщи президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова след първите два финала на международното състезание в София.

Дина Аверина стана шампионка на обръч и на топка, Александра Солдатова е втора на топка, а Арина Аверина - трета на обръч.

" Ние доста работим, не работим единствено върху детайлите, работим върху облика. Всяка музика е длъжна да демонстрира театър, с цел да могат да схванат феновете и съдиите какъв тип е тази музика. Но това е доста комплицирано - да покажеш театър, а освен набор от забавни детайли. Днес девойките се показаха доста добре, направиха всичко прочувствено и се постараха да не изпускат уредите. Александра Солдатова поразява всички с хубостта си. Но през днешния ден да вземем за пример тя толкоз се вживя на испанската музика на топка, че закъсня да направи последния детайл, който е със стойност 0.4 точки, другояче тя можеше да е първа ", съобщи Ирина Винер-Усманова, която е и старши треньор на съветския народен тим.

" Конкуренцията пораства с всеки ден. В гимнастиката сега има доста забавни детайли, доста забавни стратегии, само че желая да пожелая на всички гимнастички освен да вършат забавни детайли, само че те да съответстват с характера на музиката и страстта. За да бъде всяко осъществяване театър. Ако не се получава по този начин, това не е художествена гимнастика ", сподели още Винер-Усманова.

Президентът на съветската централа сподели, че Солдатова и Арина Аверина са пристигнали в София, откакто са се възстановили от травми.

" Но когато дойдохме тук те към този момент не мислят за контузии. Този въпрос остана в предишното. Жалост няма. Спортът това е като джунгла. Оцеляват най-силните. Нашите гимнастички работят с душа. На трибуните нашите почитатели са страхотни, това е доста прелестно ", разяснява още Винер-Усманова.

Тя добави, че българските гимнастички са доста мощна конкуренция.

" България е доста сериозна конкуренция в самостоятелното. Българската гимнастика постоянно се е славила със комплицирани детайли, забавни. А ние в Русия имахме хореография. Тогава аз споделих, че не можем да успеем единствено с хореография, би трябвало да вършим това, което прави България, би трябвало да обединим двете неща и тогава се получи тази художествена гимнастика, която ние в този момент вършим. Аз съм се учила от България - от Нешка Робева, от Жулиета Шишманова, чела съм техни книги и съм канила български треньори - като моята другарка Людмила Димитрова ", сподели пред медиите Винер-Усманова.

Една от най-влиятелните персони в спорта се изрече ласкаво за организацията на международното състезание в София.

" Организацията е невероятна - това е потресаващо красива зала, превъзходна организация на превоза, всеки тим има собствен рейс, храната е страхотна. България приема всички посетители на доста високо равнище. За това не може да си мечтае нито една друга страна от евросъюза ", добави Ирина Винер-Усманова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР