Руските десантчици, които превзеха летища “Гостомел и “Василково, осигуриха възможността

...
Руските десантчици, които превзеха летища “Гостомел и “Василково, осигуриха възможността
Коментари Харесай

Преломен ден във военната операция в Украйна! Крахът на киевския режим!

Руските десантчици, които превзеха летища “Гостомел ” и “Василково ”, осигуриха опцията за цялостно оперативно обграждане на Киев.

До сутринта на 28 февруари всички изходи от столицата на Украйна бяха блокирани, градът беше обкръжен. Това съобщи в изявление за “Асошиейтед Прес” кметът на Киев Виталий Кличко, макар че няколко часа по-късно той отхвърли тази информация.

Започна щурмът против украинската столица. Генерал-майор Игор Конашенков, прессекретар на съветското министерство на защитата, сподели: „ Всички цивилни в града могат свободно да напущат столицата на Украйна по автомагистралата Киев-Василков. Тази посока е отворена и безвредна.” Генералът акцентира, че въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари единствено по военни цели, нищо не заплашва цивилното население.

Безконтролното разпределяне на оръжие измежду популацията обаче докара до разгулни грабежи и убийства. По улиците на украинските градове лежат труповете на убити от частите на териториалната защита мародери. Кметът на Житомир Сергей Сухомлин сподели, че на правоохранителните органи в града е подредено да не задържат грабителите, а да „ стрелят на място “.

„ Раздаването на оръжие на неподготвеното население, както и всевъзможни коктейли Молотов, в конфликта с експерти, е омагьосваща нелепост. Три или четири зашеметяващи гранати са им задоволителни, с цел да пуснат оръжията си и да избягат. Това няма да докара до нищо друго с изключение на кръвта на цивилното население от ръцете на бандити “, споделя Владимир Трухан, полковник от централния уред на съветското министерство на защитата.

Безразборна пукотевица се прави освен в Киев. В резултат на залавянето на митични диверсанти в град Черноморск (край Одеса) бяха убити двама служители на реда.

Източник от съветското министерство на защитата сподели, че Силите за специфични интервенции на Руската федерация са получили обновени проекти за местоположението на украинските аварийни командни пунктове, тяхното съоръжение, схеми на информационни канали, както и описи на лицата, позволени до тях, в това число измежду високопоставените политици и военните на Украйна.

Ракетните удари по тези цели осигуриха бързото нахлуване на въоръжените сили на РФ в североизточната част на Украйна. Руските войски навлизат в Харков. В мрежата циркулира видео, в което кметът на Харков Игор Терехов изяснява на хората, че „ по всички въпроси “ е належащо да се договаря с новите управляващи, т.е. с съветските военни, тъй че нито градът, нито хората да пострадат.

Според локалните поданици в учебните заведения в град Изюм в Харковска област са основани щабове на националисти, които минират цивилната инфраструктура. Явно за западните медии се готви следващата лента „ за злите руснаци “.

Кметът на град Купянск (Харковска област) Генадий Мацегора след договаряния с военните на Руската федерация се обърна към своите жители и разгласи доброволното прекачване на града под контрола на въоръжените сили на Руската федерация. Мацегора прикани жителите на града да си сътрудничат: „ Трябва да установим естествен живот “.

Сега борбите против съветските войски се водят главно от националните батальони, формирани от идеологически бандеровци. И по този начин, в Харков те взеха заложници в метрото, само че бяха обезвредени от съветски снайперисти. Зеленски хвърли нацистки елементи в офанзивата против атомната електроцентрала в Чернобил, с цел да взриви саркофага и да упрекна Русия за това. На подстъпите към саркофага се разиграха яростни борби. А Рамзан Кадиров прикани за ускорение на дейностите за „ елиминиране на Бандеровците “ и разрастване на „ огромна интервенция във всички направления “ в Украйна.

Ракетни удари по военни обекти на въоръжените сили на Украйна се правят и от Беларус. Жители на Гомелска област снимаха бойни самолети, летящи към Украйна.

В регионите на Суми и Чернигов въоръжените сили на РФ блокираха всички огромни градове и връзки, разположените тук подразделения на въоръжените сили на Украйна са притиснати и не могат да оказват помощ за защитата на Киев и Харков.

Военният анализатор Борис Рожин написа, че към Мариупол се е затворил пръстен от оперативно обграждане. Министерството на защитата на Руската федерация оповестява, че в Мариупол отряди на „ Десен бранш “ тероризират цивилни, разполагат бронирана техника и артилерия в жилищните региони, употребявайки локалното население като „ жив щит “.

Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, разгласи на 28 февруари, че Бердянск е високомерен под надзор от съветски войски. Руското министерство на защитата също разгласи завладяването на град Енергодар и цялостен надзор над територията на АЕЦ „ Запорожие “.

На 27 февруари, съгласно Министерството на защитата на Руската федерация, Херсон е изцяло блокиран. Повече от 470 украински бойци в Харковска област непринудено сложиха оръжие и се предадоха. Войските на Луганската и Донецката национални републики откриха надзор над селищата Новоахтирка, Смоляниново, Станично-Луганск, както и Павлопол и Пищевик. Силите на ЛНР са напреднали на 52 км, на ДНР - на 12 км.

Руските военни поеха Севернокримския канал в Херсонска област, с цел да отстранен водната обсада на Крим. „ Военните инженери на Черноморския флот, след осъществяване на деликатни калкулации, посредством ориентирана точкова експлозия направиха унищожаване на бетонна язовирна стена на сектора от канала, издигнат от украински националисти през 2014 година за прекъсване на водата на Крим, без да се нанасят вреди на структурата “, споделиха от Министерството на защитата. След привършване на работата ще бъде възобновено водоснабдяването на територията на Крим, както и на обитаемоте места от Херсонска област на Украйна.

Руските въоръжени сили правят ракетни офанзиви по украинските горивни складове, въоръжените сили на Украйна са лишени от стратегически запаси от гориво, а в околните дни украинската техника ще спре.

Руската военна авиация получи превъзходство във въздуха над цялата територия на Украйна, заяви генерал-майор Игор Конашенков. Той акцентира, че от началото на интервенцията съветските въоръжени сили са поразили 1114 военни инфраструктурни уреди на Украйна, в това число 314 танка и други бойни бронирани машини, 274 единици специфични военни машини, 121 полева артилерия и минохвъргачки, 57 реактивни системи за залпово изстрелване, 31 командни пункта и информационни центрове на въоръжените сили на Украйна. През миналото денонощие съветските Върховен касационен съд са унищожили осем бойни машини " Бук М-1 ", три радиостанции Р-14, системи за противовъздушна защита С-300 и " Бук М-1 ", четири бойни самолета на земята, един военен аероплан е свален във въздуха.

Президентът на Украйна не се е появявал в обществено пространство от два дни, считано от събота, 26 февруари – всички последващи видеоклипове с него бяха снимани на фона на пресстена, която може да бъде ситуирана на всички места. Важното е, че в изявленията си той също не загатва дали сега е в Киев.

А на 27 февруари В. Путин подреди на министъра на защитата и началника на Генералния щаб да трансферират съветските сили за въздържане в специфичен режим на бойно дежурство.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР