Руските депутати приеха днес на първо четене два проектозакона, позволяващи

...
Руските депутати приеха днес на първо четене два проектозакона, позволяващи
Коментари Харесай

Русия при проектозакон: Работниците да не почиват

Руските депутати одобриха през днешния ден на първо четене два проектозакона, позволяващи на държавното управление да задължава предприятията да доставят артикули на армията, а служащите им да създават спомагателни часове, с цел да се поддържа съветската инвазия в Украйна.

Един от проектозаконите планува страната да може да постанова " специфични стопански ограничения " по време на военните интервенции, задължаващи предприятията да дават артикули и услуги на армията при поискване от съветското държавно управление.

Обяснителна записка към проектозакона показва, че армията се нуждае от нови материали и корекция на оръжия, с цел да продължи акцията си в Украйна, предава Reuters.

Вторият проектозакон ще промени Кодекса на труда, с цел да се даде право на държавното управление да регламентира работното време, което може да значи, че Москва ще има опция да задължава служащите в предприятията, доставящи артикули за армията, да работят нощем, през уикендите и празничните дни, без годишен отпуск.

Двата плана би трябвало да преминат през второ и трето четене, да бъдат прегледани в горната камара на Народното събрание и обнародвани от президента Владимир Путин, с цел да имат силата на закон.

Вицепремиерът Юрий Борисов съобщи пред Държавната дума (долната камара на съветския парламент), че тези начинания са стимулирани от нуждата да се поддържа армията, в миг когато съветската стопанска система понася " грамаден напън " от страна на Запада, над четири месеца след началото на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Товарът, тегнещ над отбранителната индустрия доста е повишен. За да се подсигурява доставката на оръжие и боеприпаси е належащо да се усъвършенства работата на военно-промишления комплекс ", уточни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР