Руските боксьори няма да участват под неутрален флаг на олимпийските

...
Руските боксьори няма да участват под неутрален флаг на олимпийските
Коментари Харесай

Руският бокс заплаши да бойкотира олимпийските игри

Руските боксьори няма да вземат участие под безпристрастен байрак на олимпийските игри в Токио следващата година. Такава закана насочи генералният секретар на локалната федерация Умар Кремльов.

" За нас най-важното нещо е боксьорите ни да се състезават под флага на Русия и химнът ни да бъде чут. Без това, присъединяване ни се обезсмисля. Не отиваме за медалите, а за възприятието на горделивост към родината ", сподели Керемьов пред АП.

В понеделник Световната антидопингова организация (WADA) наказа Русия със възбрана да взе участие в огромни интернационалните надпревари за четири години, което включва и летните игри в Токио. Наказанието беше наложено поради манипулиране на данните от московската лаборатория.

Русия няма да може да употребява знамето, химна и да се изписва името ѝ на олимпийски игри и други спортни събития. Спортистите, които потвърдят, че са чисти, могат да вземат участие под безпристрастен байрак.

Кремльов съобщи, че допингът е проблем освен на Русия, а на спорта като цяло. Той е неудовлетворен от дейностите на WADA, защото организацията поставя под общ знаменател всички съветски спортисти.

" Ако други спортове са отговорни и са нарушили разпоредбите на WADA, за какво и ние понасяме наказване? Ние сме за чист спорт без допинг. Искаме нашият спорт да бъде чист и в случай че някой наруши разпоредбите, бива отстранен ", добави Керемльов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (292)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР