Руските авиокомпании, включително държавната Аерофлот, са започнали да оглозгват самолети,

...
Руските авиокомпании, включително държавната Аерофлот, са започнали да оглозгват самолети,
Коментари Харесай

Русия разглобява самолети заради резервни части, които не може да достави от чужбина

Руските самолетни компании, в това число държавната " Аерофлот ", са почнали да " оглозгват " самолети, с цел да си набират аварийни елементи, каквито към този момент не могат да доставят от чужбина поради западните наказания, обявиха източници от бранша пред.

Тези дейности подхождат на рекомендацията на съветското държавно управление, отправена през юни към самолетните компании да употребяват някои самолети за елементи, с цел да могат останалите машини, създадени в чужбина, да продължат да летят най-малко до 2025 година

Russian state-owned airline Aeroflot is stripping parts from working planes because of a spares shortage, report says

Санкциите, наложени на Русия след нашествието в Украйна в края на февруари, не разрешават на нейните самолетни компании да получават аварийни елементи или техническа поддръжка от Запада.

Най-малко един съветски " Сухой суперджет 100 " (Sukhoi Superjet 100) и един " Еърбъс А350 " (Airbus A350), благосъстоятелност на " Аерофлот ", сега са спрени и се разглобяват, уточни осведомен източник.

Еърбъсът е съвсем чисто нов, посочи източникът, поискал да остане неизвестен.

Оборудване е взето и от няколко " Боинг 737 " (Boeing 737) и " Еърбъс А320 " (Airbus A320) на " Аерофлот ", защото авиопревозвачът се нуждае от повече аварийни елементи за останалите си самолети от тези модели, добави източникът.

Близо 80 % от флотилията на " Аерофлот " се състои от боинги и еърбъси - надлежно 134 боинга и 146 еърбъса, както и 80 създадени в Русия " Сухой суперджет 100 ", по данни от края на предходната година.

Руското министерство на превоза и " Аерофлот " не дадоха отговор на молбата на Ройтерс за коментар.

Произведените в Русия самолети " Сухой суперджет " също зависят доста от задгранични елементи. Двигателят на един " Суперджет " към този момент е свален, с цел да може различен да продължи да лети, декларира източникът.

Двигателите постоянно се разменят сред самолетите и нормално се доставят по обособени контракти, прецизираха специалисти от бранша, като не се считат за част от главната структура на самолета.

" Въпрос на време е ", преди основаните в Русия самолети да бъдат канибализирани, посочи западен авиационен източник.

По-новите генерации самолети като " А320нео " (A320neo), А350 и " Боинг 737 МАКС " (Boeing 737 MAX) и 787 са с технология, която непрекъснато би трябвало да се актуализира.

По калкулации на Ройтерс, основани на данни от " Флайтрадар24 " (Flightradar24), към 50 самолета на " Аерофлот " или 15 % от флота й, в това число самолети, блокирани от наказания - не са летели от края на юли.

Три от седем " Еърбъс A350 ", благосъстоятелност на " Аерофлот ", в това число един, който в този момент се употребява за елементи, не са летели към три месеца, демонстрират данните на " Флайтрадар24 ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР