Руските активи на френския автомобилен производител Renault стават държавна собственост

...
Руските активи на френския автомобилен производител Renault стават държавна собственост
Коментари Харесай

Русия национализира активите на Renault. Ще възражда Москвич

Руските активи на френския авто производител Renault стават държавна благосъстоятелност на Руската федерация, заяви Министерството на индустрията и търговията на Русия в Телеграм.

„ Подписаните съглашения плануват прекачване на акции на Renault Russia на град Москва и акции на AVTOVAZ на страната, представлявана от предприятието NAMI, подчинено на съветското министерство на индустрията и търговията “, се споделя в изказването.

В резултат на покупко-продажбите дяловете в активите ще бъдат разпределени, както следва:

100% акции на CJSC Renault Русия ще бъдат благосъстоятелност на държавното управление на Москва.

67,69% от акциите на автоконцерна АвтоВАЗ (те бяха благосъстоятелност на Renault) стават благосъстоятелност на Руската федерация, представлявана от NAMI.

" В рамките на съществуващите лицензи ще продължи производството на цялата гама коли Lada в заводите на АВТОВАЗ. АВТОВАЗ ще дава и услуги по поддръжка на коли Renault на съветския пазар ", допълват от съветското министерство, представено от украинския информативен уебсайт " Гордон ".

По-интересната част е обвързвана с концепцията в завода на Renault в Москва, в който до момента се сглобяваха модели на френската марка, а също по този начин на Nissan и Dacia, да бъде съживен " Москвич ". Някога той се правеше точно там, преди част от предприятието да бъде добито от Renault след банкрута на АЗЛК.

За желанията за " Москвич " написа в персоналния си блог кметът на града Сергей Собянин, представен от ТАСС.

По думите му главен софтуерен сътрудник за връщането към живота на " московеца " ще стане " Камаз ". Отначало ще се създават общоприети коли, а в бъдеще щяло да се премине и към електрически автомобили.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР