Рускинята Мария Савинова се очаква да се яви по-късно днес

...
Рускинята Мария Савинова се очаква да се яви по-късно днес
Коментари Харесай

Савинова се явява пред CAS днес, Семеня чака 2 златни медала


Рускинята Мария Савинова се чака да се яви по-късно през днешния ден на чуване пред Спортния трибунал (CAS), с цел да апелира решението за отнетия й златен олимпийски орден на 800 метра от Лондон 2012 и наказването за отнемане от спортни права за четири години. Докато не бъде взето дефинитивно решение, извоюваните от Савинова медали не могат да бъдат дадени на други състезателки.

32-годишната Савинова беше приета от CAS за отговорна през февруари тази година, откакто се оказа, че тя е била обвързвана с приложимост на неразрешени стимуланти в интервала от 26 юли 2010 година до 19 август 2013 година

Решението на CAS през февруари гласеше също по този начин, че Савинова е лишена от международната си купа на 800 м от Дегу 2011, както и от европейското злато, извоювано година по-рано.

Южноафриканката Кастер Семеня приключи втора на Световното през 2011 година и на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година и ще би трябвало да изчака решението на CAS, с цел да може публично да бъде избрана за международна и олимпийска шампионка.

Ивон Фак от Холандия пък ще бъде новата европейска шампионка на 800 м от Барселона 2010.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР